EXCLUSIV! Pe șantierul fabricii YILDIZ ENTEGRE, cel mai MARE număr de lucrători ILEGALI depistați de ITM Argeș

0
2478

Record de persoane depistate că lucrează fără carte de muncă pe șantierul fabricii Yildiz Entegre, de la Oarja. În urma unui control efectuat în luna august de inspectorii de muncă, au fost găsite 28 de persoane care lucrau ilegal, iar administratorul firmei ARU MFG FRL, din București, societate care desfășura activități pe șantierul fabricii Yildiz Entegre, de la Oarja, s-a ales cu dosar penal pentru depistarea a mai mult de 5 persoane care lucrează fără contract de muncă.

28 de persoane am găsit luna aceasta că lucrează ilegal. Sunt cele mai multe persoane depistate de inspectorii de muncă ai ITM Argeș că lucrează fără carte de muncă la o firmă.”, ne-a declarat Mihai Oprescu, inspectorul șef al ITM Argeș.

Vă reamintim că Grupul cu acţionariat turcesc Yildiz Entegre ridică o fabrică de 150 de milioane de euro în comuna Oarja de lângă Piteşti, unde se intenționează crearea a 450 de locuri de muncă.

Peste 2.100 de angajatori din România au fost descoperiţi cu mai mult de 5 angajaţi la negru de către inspectorii de muncă în perioada 2011-2017, pe baza informaţiilor de la Inspecţia Muncii, iar reprezentanţii com­paniilor aflate în această situaţie ar fi tre­buit să primească o pedeapsă cu în­chisoarea de la trei luni la doi ani sau o amen­dă penală. Deoarece în marea majoritate a cazurilor administratorii firmelor scapă în instanță cu o amendă penală într-un cuantum destul de mic, în luna august a fost modificată legislația în domeniu, cu aplicabilitate de luna viitoare, iar amenzile pentru muncă la negru vor fi mult mai mari, care pot ajunge până la 1 miliard lei vechi.

LASA UN RASPUNS