Echipa Inspectoratului Scolar, in evaluare! Tudosoiu: “Eu sunt un tip activ, eu vreau sa rezolv problemele, sunt implicat, sunt prezent”

0
406

Dumitru Tudosoiu, proaspat intors la sefia Inspectoratului Scolar Judetean Arges, a participat marti, 10 mai, la prima intalnire cu presa, unde a transmis informatii legate despre activitatea care va urma in cadrul ISJ privind examenele importante, de clasa a VIII-a si a XII-a, dar si despre evaluarile care au loc in acest moment printre oamenii cu care lucreaza in Inspectorat, dar si cum vede aceasta reintoarcere, dupa doi ani de absenta in fruntea institutiei. “Ma aflu la Inspectoratul Scolar prin ordin de Ministru, cu detasare de la Colegiul Bratianu, din calitatea mea de profesor, in functia de inspector general scolar, prin ordin emis in data de 4 mai, iar prima mea zi de lucru a fost joi, 5 mai. (…) M-am intalnit cu echipa de inspectori, am stabilit cateva lucruri, ca de prima zi, iar de atunci si pana astazi m-am ocupat in principal de o evaluare a activitatii, a momentului in care ne gasim ca institutie.”, a transmis Tudosoiu.

Acesta a transmis ca isi doreste sa faca echipa in interesul institutiei, iar coloratura politica nu sa nu aiba insemnatate in ISJ Arges, pentru o buna functionare: “6 ani cat am condus acest Inspectorat cred ca eu personal, cat si cei de langa mine am reusit sa imbracam haina de inspector lasand la o parte coloratura politica. I-am invitat pe toti sa faca acelasi lucru, sa nu se ghideze dupa factorul politic in general si sa incercam sa construim impreuna pentru ca nimeni nu vine sa ne faca noua treaba in interior, nici din politica, nici din alta zona a solcietatii. I-am asigurat de colaborare, nu am decat sa le dovedesc, dar sper sa imi dovedeasca si ei mie acelasi lucru si sa nu vorbesc in van, iar lucrurile sa stea altfel”.

Dumitru Tudosoiu a declarat de asemenea ca va face o evaluare a echipei si va incerca sa isi ia alaturi cateva persoane cu care sa poata lucra si sa reuseasca sa isi duca activitatile la indeplinire cu succes: “Lucrul asta nu vreau sa il fortez. Eu cred ca orice fortare nu face decat sa aduca prejudicii. Eu cred ca lucrurile trebuie facute cu o comunicare buna, intelese. (…) Lucrul asta nu se face peste noapte, pentru ca nu ar fi corect. Vrem sa facem cea mai buna formula, cea mai buna echipa cu care sa intram in examenele nationale.”.

De asemenea, Tudosoiu a declarat pentru Ziarulargesenilor.ro ca echipa va trebui sa se obisnuiasca cu modul sau antrenant de lucru, pentru ca nu este un inspector general care sta la birou si semneaza hartii: “Inspectoratul l-am gasit bine, sper ca si el sa ma fi asteptat bine. (…)Ca mod de functionare suntem foarte bine asezati din punct de vedere legal, avem o organigrama, un statut, avem Consiliul de Administratie, comisia paritara, nu am sa umblu la nimic din zona aceasta. Eu sunt foarte familiarizat cu institutia, avand in vedere experienta mea, cred ca eventual alte persoane trebuie sa se obisnuiasca, dar nu cu mine, ci cu modul meu. Eu sunt un tip activ, eu vreau sa rezolv problemele, sunt implicat, sunt prezent. Cred ca altii trebuie sa se obisnuiasca cu felul meu de a fi si de a lucra. Asa ca sa stau in birou si sa semnez niste hartii si sa nu auda nimeni de Inspectorul General, nu e pentru mine, nici nu veneam. “. 

LASA UN RASPUNS