Duminică, rece pentru această perioadă! CUM va fi vremea săptămâna viitoare. Iată PROGNOZA

0
289

Duminică, în țară, vremea va fi rece pentru această perioadă, local deosebit de rece, cu precădere în nordul, centrul și sud-vestul teritoriului. În cursul zilei, temporar cerul va avea înnorări accentuate și va ploua în Maramureș, Crișana, Banat și Transilvania și, mai ales după-amiaza și seara, local și în celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12…13 grade în Maramureş şi Transilvania și 24 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime se vor încadra între 2 și 12 grade.

Luni, în țară, vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice, deşi în creştere uşoară în majoritatea zonelor, se vor situa în continuare sub cele normale pentru ultima decadă a lunii mai. În vestul, nord-vestul şi centrul teritoriului şi în zonele montane şi submontane temporar înnorările vor fi accentuate şi pe arii extinse vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de surtă durată ale vântului și posibil vijelii. În restul ţării, astfel de fenomene se vor semnala local şi pentru intervale scurte de timp. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 24 de grade, iar cele minime în general între 2 și 12 grade.

Marți, în țară, vremea va fi instabilă şi mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă din an. Vor fi înnorări temporar accentuate şi, în special în a doua parte a zilei, se vor semnala pe arii extinse averse ce vor avea şi caracter torenţial, însoțite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 și 20 de grade, iar cele minime între 3 și 11 grade.

Miercuri, în țară, vremea se menţine în general instabilă şi va fi răcoroasă, cu valori termice uşor mai ridicate decât în ziua precedentă. Temporar înnorările vor fi accentuate şi se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şii intensificări de scurtă durată ale vântului. Fenomenele vor fi mai frecvente ziua în sud-vest, centru şi nord, iar seara şi noaptea în regiunile sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 23 de grade, iar cele minime în general între 5 și 13 grade.

Tendința evoluției vremii de joi până duminică: În țară, la începutul intervalului, vremea va fi răcoroasă şi ploioasă în jumătatea de est a ţării, iar în celelalte regiuni temperaturile vor creşte, iar ploile se vor semnala pe spaţii mai restrânse. Apoi vremea se va încălzi în toate zonele, dar în orele după-amiezilor vor fi local manifestări de instabilitate atmosferică.

Sursa: RTV.net

LASA UN RASPUNS