Dragnea a avut din nou o „ieşire”! Nemulţumit de liberali, spune că nu mai vrea să participe la această „minciună”!

0
946

În continuare scandal în USL! Nemulţumirile curg pe bandă rulantă. Premierul Victor Ponta refuză politicos să comenteze, cu toate că admite că „scandal la Dâmboviţa” este în fiecare zi şi se va ocupa de acest lucru când va ajunge în Capitală.

“Ţara nu poate fi guvernată în acest mod”

Vicepremierul Liviu Dragnea s-a arătat nemulţumit de colaborarea cu PNL în cadrul Uniunii Social Liberale, acuzând proiectele de legi iniţiate de liberali pe descentralizare sau pe legea electorală, după cum scrie hotnews.ro. Dragnea a declarat că PSD nu susţine iniţiativa liberalilor de modificare a legii administraţiei locale şi este de părere că trebuie purtată o discuţie cu PNL cât mai curând pentru ca lucrurile să fie tranşate cât mai rapid. Iată ce a declarat mai exact vicepremierul României Liviu Dragnea: „Poate să fie o iniţiativă, noi nu o susţinem în niciun fel. O să discutăm în Parlament, din moment ce nu s-a discutat în USL când s-a depus, discutăm în Parlament şi tranşăm în Parlament. Nu putem continua aşa, această ţară nu poate fi guvernată în acest mod. Un grup de parlamentari depune un proiect de modificare a unei legi importante. (…) Aceste lucruri trebuie tranşate foarte rapid. Suntem în stare să mergem mai departe cu acest USL şi să urmărim obiectivele stabilite politic în programul USL pe care le-am prezentat în 2011, pentru programul de guvernare asumat de noi cu bună credinţă, bine, dacă nu putem, trebuie să hotărâm, să nu păcălim populaţia”, exprimându-şi astfel nemulţumirea de modul de lucru al colegilor săi din Uniune, spunând că nu doreşte să mai participe la „o mare minciună” .

Ponta spune că va rezolva situaţia imediat ce ajunge în Capitală

„Dacă avem putere politică şi onoare să ducem la capăt ceea ce am hotărât împreună, eu voi fi în continuare acelaşi susţinător şi soldat USL, dacă nu, nu”, a mai spus Liviu Dragnea. Parlamentarii PNL, 63 de senatori şi deputaţi, propun, într-o iniţiativă de modificare a legii pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, revenirea la sistemul de vot în două tururi pentru primari şi la alegerea şefului Consiliului Judeţean în mod indirect, de către consilieri. Au depus în 18 septembrie un proiect de modificare a legii administraţiei publice locale, fiind operate o serie de modificări în ceea ce priveşte alegerea primarilor şi a şefilor consiliilor judeţene. Întrebat vizavi de declaraţiile lui Liviu Dragnea, premierul Victor Ponta a spus că se va ocupa de acest lucru când va ajunge în Capitală, pentru că scandal la Bucureşti „pe Dâmboviţa” este „în fiecare zi”.

LASA UN RASPUNS