DNA lămureşte situaţia! Motivul cercetării deputatului Cătălin Rădulescu

0
565

Direcţia Naţională Anticorupţie a publicat pe site-ul instituţiei un comunicat de presă, prin care lămureşte situaţia deputatului PSD Cătălin Rădulescu, la firma căruia s-au făcut percheziţii luni dimineaţă, societate la care acesta este acţionar majoritar. Dacă parlamentarul social democrat se victimizează susţinând că este vorba despre un dosar politic, despre care avea cunoştinţă încă de vineri, DNA vine cu un comunicat oficial pentru a lămuri oarecum situaţia:
„Ca urmare a unor informaţii apărute în mass-media în cursul dimineţii de 17 februarie 2014, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să facă următoarele precizări: Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie-Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea, în cursul anului 2013, a unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie (efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia) de către o persoană cu o funcţie de demnitate publică. În cursul dimineţii de 17 februarie 2014, ca urmare a autorizării de către instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii la o locaţie situată în municipiul Piteşti, respectiv la sediul unei societăţi comerciale.
În acest moment în cauză se efectuează urmărirea penală prin raportare strict la fapte, nefiind începută urmărirea penală faţă de vreo persoană. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că atunci când împrejurările vor permite vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”.

LASA UN RASPUNS