DISCUȚII APRINSE pe marginea unui proiect, în CL Pitești: ”Măsura ESTE PENTRU TOȚI CETĂȚENII Piteștiului!”

0
727

Discuții aprinse pe marginea unui proiect de hotărâre supus la vot în ultima ședință a Consiliului Local Pitești. Culmea, cei nemulțumiți, care au și participat la ședința de CL, au fost câțiva pensionari care oricum cu greu își mișcă mașinile din parcare și nu ar avea prea mult de suferit de pe urma modificării. Mai mult decât atât, aceștia se numără printre cei privilegiați, având de mai mult timp ocupate aceste parcări cu plată, acum cu greu mai eliberându-se astfel de abonamente având în vedere nevoia acută de locuri de parcare din municipiul Pitești.

Este vorba despre o schimbare privind regulamentul parcărilor în Pitești. Această schimbare presupune ca în intervalul 9 – 17.00, cu excepția zilelor de sâmbătă și duminică, oricine să poată parca oriunde, chiar dacă locul de parcare este unul plătit. Astfel, deținătorul unui abonament de parcare are un drept exclusiv asupra acestuia în intervalul luni – vineri, între orele 17.00 – 9.00, iar sâmbăta și duminica permanent. ”Proiectul a fost pus în dezbatere publică încă din luna septembrie. Majoritatea și-au exprimat dorința că pot funcționa după programul pe care noi îl vom propune în Consiliul Local spre aprobare. Vreau să vă spun că sunt sute și mii de cereri de locuri de parcare cu plată, pe care nu le putem onora și nu le vom onora. Acel contract pentru ocuparea unui loc, poate să o facă 24 din 24. Dacă nu pleacă de acolo, nu îi ia nimeni mașina de acolo. Dar sunt oameni care merg la serviciu sau pleacă în concediu, o săptămână-două și vrem să dăm posibilitatea și altor persoane să aibă acces la un loc de parcare.”, a explicat primarul Cornel Ionică, în ședința de CL.

Pentru că o mână de pensionari nemulțumiți, care locuiesc în zona din spatele complexului Fortuna, au creat tam-tam în ședința de Consiliu Local pe marginea acestui proiect, au fost multe luări de cuvânt pentru a se încerca clarificarea situației. Viceprimarul municipiului Pitești, Sorin Apostoliceanu, a fost ferm, spunându-și punctul de vedere, și mai mult decât atât, acesta a propus să se revină la un proiect mai vechi pentru a fi rezolvată situația din zona Fortuna, realizarea unei parcări supraetajate. ”Primăria a vrut să facă acolo o parcare supraterană, iar proiectul ar ajuta și problema dânșilor, dar și a celor care vor să ajungă în zona centru. Când s-a reabilitat această parcare am mers acolo, la fața locului, împreună cu domnul primar, cu toată lumea, deci s-a mers la fața locului. Eu cred în continuare că acolo singura soluție, pentru un oraș european, este realizarea unei parcări supraetajate. Așa sunteți și dumneavoastră mulțumiți, dar și restul cetățenilor. În rest, ce hotărâm noi acum, în Consiliul Local, cred că este o măsură de bun simț și nu este normal ca unii să aibă unde să parcheze, iar alții nu. Măsura este pentru toți cetățenii Piteștiului că nu doar dumneavoastră ne-ați ales, ci toți cetățenii Piteștiului au ales, toți cei care au drum în centru și vor să și poată parca mașina”, a declarat viceprimarul municipiului Pitești, Sorin Apostoliceanu.

LASA UN RASPUNS