Deputatul Simona Bucura Oprescu, catre guvernantii PNL: “Ce aveti cu copiii?”

0
174

PNL a anunțat că va acționa la Curtea Constituțională pentru a bloca dublarea alocațiilor pentru copii decisă de Parlament, la propunerea PSD. Deputatul Simona Bucura Oprescu ii intreaba pe guvernanti: “Ce aveți cu copiii? Ce viitor al țării vreți?”, spunand totodata ca aceasta contestatie a PNL este lipsita de logica.

👉Invocă lipsa fondurilor necesare, dar în tot acest timp liberalii au făcut cheltuieli uriașe, fără transparență și chiar dubioase, de multe ori pentru afaceri de partid (a se vedea ancheta DNA la UNIFARM).
👉invocă lipsa sursei de finanțare, deși sursa a fost prezentată chiar de PNL în 2019 (a se vedea mai jos traseul legislativ).
👉invocă depășirea deficitului de 3% pe care chiar ei l-au depășit în 2019 și 2020.
👉invocă lipsa colaborării loiale între Parlament și Guvern, în condițiile în care ei au refuzat dezbaterea în Parlament, angajându-și răspunderea pe buget!

‼️Mai mult, PNL avea obligația ca în momentul depunerii proiectului de buget în Parlament (pe 24 decembrie) să fi ținut cont de legile deja adoptate de forul legislativ. Pe 18 decembrie 2019, Parlamentul deja adoptase Legea 14/2020 prin care se dublaseră alocațiile.

ℹ️Să mai spunem și că PNL s-a abținut la vot în Parlament în cazul unui alt proiect inițiat de PSD, cel privind obligația Ministerului Educație de a acorda, la cerere, tablete pentru elevi și profesori pentru desfășurarea activităților școlare online în context epidemiologic.

⁉️Așadar, domnilor de la PNL: Ce aveți cu copiii? Ce fel de viitor vreți pentru România?“, a transmis deputatul PSD de Arges Simona Bucura Oprescu.

LASA UN RASPUNS