Deputatul PSD Nicolae Georgescu: “Vom ridica nivelul de investiții la un număr record”

0
95

Nicolae Georgescu, deputat PSD de Argeș, transmite ca, in pofida faptului că a guvernat cel mai bine dintre toate partidele, cu accent pe politici sociale și în favoarea mediului de afaceri, cu realizări evidente, PSD a primit eticheta de partid care reduce gradul de investiții publice atunci când guvernează. “Acest lucru nu este adevărat și, în 2022, atât timp cât vom guverna, pe lângă pachetul social pe care îl vom implementa de la 1 ianuarie, avem de gând să demontăm mitul conform căruia PSD nu investește în infrastructura rutieră sau în dezvoltarea României.
În acest sens, vom ridica nivelul de investiții la un număr record, nemaîntâlnit în istoria României.

Așa cum a anunțat deja ministrul social-democrat de la Finanțe, în legea bugetului de stat veţi regăsi investiţii publice de 7% din PIB. Și nu este doar o promisiune. Guvernul dominat de noi a aprobat deja finanţarea a 177 de proiecte de investiţii publice prioritare, cu o valoare de 221 de miliarde de lei.

În privat, cel mai probabil, investiţiile vor trena, în contextul în care șocul pandemiei continuă şi multe investiţii din sectorul privat au fost puse în aşteptare. De aceea, noi vom încerca să contrabalansăm această scădere, prin majorarea investițiilor din fonduri europene, PNRR şi fonduri publice, de care economia românească are atât de mare nevoie.

România are de recuperat la multe capitole, precum infrastructură, sănătate, iar PSD este nevoit să demonteze etichetele nedrepte care i-au fost atribuite. Mă aştept ca în a doua jumătate a anului viitor să vedem primele rezultate. Vă îndemn să rămâneți optimiști.“, a declarat Nicolae Georgescu.

LASA UN RASPUNS