Declaratie HALUCINANTA. “Pericol real! Atac TERORIST! Pana la zeci de morti, un pas extrem de mic”, spune seful sectiei chirurgie de la Spitalul MAI

0
2331

Medicii epidemiologi care au efectuat ancheta în Argeş nu şi-au făcut treaba! Aceasta este concluzia medicului Laurenţiu Beluşică, şeful Secţiei Chirurgie de la Spitalul Ministerului Afacerilor Interne, „Prof. Dr. Dimitrie Gerota”. Iata ce a declarat pentru Digi 24:

„Personal, consider că în acest caz cei chemați să facă acest lucru nu și-au făcut datoria! Pericolul este real dacă sursa de îmbolnăvire persistă, putând fi considerată potențial o problemă de siguranță națională. De la situația din prezent a numărului de îmbolnăviri până la zeci de morți este un pas extrem de mic. Ne aflăm în secolul XXI, ancheta epidemiologică trebuia să fie demult pe masa Ministrului Sănătății și focarul stins sau limitat. Până acum trebuia identificat focarul, sursa de infectie, și suprimat; emisă o alertă de calătorie în județul Argeș şi mobilizată orice resursă existentă sau parteneră pentru aflarea focarului infecţios”.

Cum trebuia sa decurga toata ancheta? Medicul Laurentiu Belusica explica:
„Medicii epidemiologi trebuia să meargă acasă la copii, la mame, la taţi, la sursele lor de alimentare, de apă. Aceşti medici trebuia să ajungă la un rezultat în primele 48 de ore, fără analize de laborator, fără radiografii. Anchetă epidemiologică la pas, cu caietul de note şi cu pixul în mână, şi din pas în pas, din om în om, ca un detectiv, ajung la o definiţie, ajung la un focar şi acolo pun stavilă şi-l îngrădesc. Asta se face. Asta este meseria lor. Nu şi-au făcut-o. Eu, personal, nu m-aş duce într-o călătorie acum în zona respectivă pentru că nu ştiu ce este. Poate să fie chiar un atac terorist. Nu ai de unde să ştii ce este. Este o bombă cu ceas. Stă şi aşteaptă. Poate că norocul nostru ar fi să se fi stins singur şi să se fi autolimitat”, a mai spus dr. Belușică.

SURSA: Digi 24

LASA UN RASPUNS