Dacia isi doreste sa revolutioneze lumea masinilor off-road! Despre NOUL MODEL Dacia

0
5031

Vocile autorizate din domeniul automobilistic consideră că nu există un concurent real pentru Jeep în Europa, așa că Dacia isi doreste sa lanseze un model care sa revolutioneze lumea masinilor off-road.

Dacia a avut un an 2022 excelent în Europa, unde a reușit să vândă mai mult decât Opel/Vauxhall, Fiat, Citroën, Nissan și SEAT, potrivit cifrelor de vânzări publicate de JATO. A încheiat anul pe locul 12, urcând pe locul 10 în prima jumătate a anului 2023, când a depășit Kia și s-a situat imediat după Ford.

De asemenea, pentru a menține ritmul vânzărilor, o mașină de oraș electrică Spring actualizată va sosi în 2024, când și cea de-a treia generație Duster urmează să intre pe piață. Micul SUV cu abilități off-road decente va deschide calea pentru planul Dacia de a se repoziționa ca o alternativă Jeep accesibilă. Următorul Duster va oferi o abordare orientată spre stilul de viață cu accente de robustețe. Șeful de design al Grupului Renault, Laurens van den Acker, a declarat pentru Autocar că “nu există un concurent serios pentru Jeep în Europa”, înainte de a se întreba retoric: “De ce nu ar putea fi Dacia acest lucru?”.

La scurt timp după Duster va veni Bigster, un SUV mai mare, de segment C, cu un preț mai mare, dar totuși mai mic decât cel practicat de concurenți.

Van den Acker spune că Dacia este un constructor auto consacrat, cu clienți care caută mașini ieftine, în timp ce alte mărci ies pe piață cu EV-uri scumpe. Cu aproape 292.000 de vehicule vândute în prima jumătate a anului 2023 sau cu 30% mai mult decât în S1 2022, Dacia este mai populară decât a fost vreodată.

CITESTE SI: CJ Arges anunta depunerea a opt proiecte pentru digitalizarea spitalelor!

Sursa: Stiripesurse.ro

Foto: Descriptiv

LASA UN RASPUNS