Daca te ANGAJEZI in aceste 19 localitati din Arges, primesti BANI de la STAT!

0
4377

Daca te angajezi in una dintre cele 19 localitati din Arges vei beneficiia de prima chirie, si anume de o suma consistenta de bani, insa asta dupa ce se va aproba bugetul, ne-a declarat Nicolae Badescu, directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Arges. Este vorba despre prima de relocare introdusa de Guvern pentru şomerii care se angajează în altă localitate decat cea de domiciliu.

In Monitorul Oficial din 25 ianuarie a fost publicată această nouă măsură de stimulare a mobilităţii forţei de mun­­că. Persoanele înregistrate ca şomeri şi care se încadrează în muncă într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km faţă de localitatea în care îşi au domiciliul şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul, beneficiază de o primă de relocare egală cu 75% din suma destinată asigurării cheltuielilor pentru locuire în noul domiciliu, dar nu mai mult de 900 lei. Pentru a primi această primă de re­locare, e bine de ştiut că pot beneficia cei care se angajează în Ar­geş, în următoarele 19 localităţi din judeţul nostru: Aninoasa, Berevoieşti, Bughea de Jos, Bughea de Sus, Cetăţeni, Corbeni, Davideşti, Dragoslavele, Hartieşti, Izvoru, Mălureni, Miceşti, Popeşti, Raca, Sălătrucu, Stoeneşti, Tigveni, Ţiţeşti, Ungheni, Valea Mare Pravăţ.

Guvernul a modificat şi completat, în şedinţa din 18 ianuarie, Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, în scopul încurajării în muncă a şomerilor. Totodată, prima de relocare se acordă persoanelor ale căror venituri nete lunare nu depăşesc suma de 5.000 lei/lună, în situaţia în care sînt singure sau împreună cu familiile acestora, şi care se încadrează în muncă pentru o perioadă de cel puţin 12 luni. Prima de relocare se acordă lunar, pe o perioadă de 36 de luni. Prima de relocare se acordă la cerere şi nu se cumulează cu prima de încadrare sau cu prima de instalare, prevăzute în legislaţie.

LASA UN RASPUNS