Cum va fi VREMEA în următoarele zile! Anunțul făcut de METEOROLOGI

0
1359

Meteorologii au anunțat vremea pentru următoarele zile. Marți, vremea va fi predominant frumoasă şi se va încălzi faţă de ziua precedentă. În zona Munteniei cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla cel mult moderat. Temperatura maximă va fi de 18 – 19 grade, iar cea minimă de 4 – 6 grade.

Miercuri, vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată în cea mai mare parte a țării. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări în a doua parte a zilei şi noaptea în zona montană înaltă, dar vânt mai alert şi turbulent va fi şi în nordul ţării. În București, temperatura maximă se va situa în jurul valorii 21 de grade, iar cea minimă va fi de 5 – 7 grade.

Joi, vremea se va răci în cea mai mare parte a ţării, dar mai accentuat în nord, în centru şi în est, unde valorile termice vor fi în jurul mediilor multianuale. La munte, în special la altitudini de peste 1.500 metri, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade în nordul Moldovei şi 20-22 grade în Oltenia şi vestul Munteniei, iar cele minime se vor situa în general între -1 şi -8 grade. Spre sfârşitul intervalului, izolat se va produce brumă în nord, centru şi nord-est.

Vineri, vremea va deveni în general frumoasă, iar valorile termice în scădere în regiunile sudice, se vor situa în jurul normelor climatologice. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în primele ore în sud-vest şi în sud, însă şansele de ploaie vor fi reduse. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar minima va fi de 3 – 4 grade, mai scăzută în zona preorăşenească.

LASA UN RASPUNS