Cum sarbatoresc vanatorii de munte din Curtea de Arges, in Afganistan, Ziua Fortelor Tereste!

0
773

Vânătorii de munte din Curtea de Argeș, dislocați în Baza Militară Kandahar din Afganistan, au organizat joi un ceremonial militar-religios de sărbătorire a Zilei Forțelor Terestre. “În cadrul ceremonialului s-a dat citire Ordinului ministrului Apărării Naționale și mesajului șefului Statului Major al Forțelor Terestre privind sărbătorirea Zilei Forțelor Terestre și s-a oficiat serviciul religios pentru sfințirea monumentului din Baza Militară Kandahar, ridicat în cinstea militarilor români căzuți la datorie în Teatrul de Operații din Afganistan”, se arată într-un comunicat transmis de ofițerul de contact al Batalionului 33 Vânători de Munte “Posada”, căpitanul Ovidiu Ciobanu. La eveniment au fost prezenți Seniorul Național, colonelul Victor Moldoveanu, comandantul Elementului Național de Sprijin, colonelul Alexandru Alexandroaia, precum și comandantul Batalionului de Infanterie Protecția Forței KAF, locotenent-colonelul Florin-Corneliu Șoltuz.

Comandantul Batalionului de Infanterie Protecția Forței KAF i-a recompensat, prin citarea în Ordinul de Zi pe Unitate, pe cei patru comandanți de companie din cadrul batalionului, pentru îndeplinirea exemplară a atribuțiunilor de serviciu și eficientizarea efectelor operaționale în executarea misiunilor. De asemenea, comandantul Elementului Național de Sprijin a oferit o plachetă locotenent-colonelului Șoltuz din partea structurii pe care o comandă, în semn de apreciere pentru activitatea pe care vânătorii de munte argeșeni au desfășurat-o în misiunile anterioare și o desfășoară și în cadrul misiunii “Resolute Support”.

Militarii din Curtea de Argeș au realizat, în cursul lunii martie, interoperaționalizarea cu Batalionul 2-327 Infanterie “No Slack” din armata SUA, creând structura Combined Task Force “No Slack — Posada”, ce are rolul de a securiza regiunea Kandahar din Afganistan. La jumătatea lunii martie, Batalionul 33 Vânători de Munte “Posada” a atins nivelul inițial de capabilitate operațională, iar din prima decadă a lunii aprilie a început să-și asume întreaga responsabilitate asupra protecției Bazei Militare Kandahar și a zonei adiacente.

Ceremonia de plecare într-o nouă misiune în Afganistan a militarilor Batalionului 33 Vânători de Munte “Posada” a avut loc pe 13 februarie la Curtea de Argeș, în prezența ministrului Apărării Naționale, Mircea Dușa, și a șefului Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă.

SURSA: Agerpres.ro

LASA UN RASPUNS