Criza bebelusilor: Verificarile se vor indrepta catre furnizorii de LAPTE

0
716

In zilele urmatoare, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor va definitiva rezultatele pe toate probele recoltate din alimente, în cazul de la Argeș, dar se va îndrepta cu verificările spre materia primă și toți furnizorii de lapte, a declarat, marți, președintele ANSVSA, Andrei Butaru, la Comisia pentru agricultură din Camera Deputaților.

“Noi am pus un diagnostic pe o parte din probele recoltate, fiind depistată prezența Escherichia Coli pe brânza de vaci și carne de pui. Vom definitiva toate probele în zilele următoare, dar mergem și la materia primă, pentru că laptele provenea din două ferme de vaci din Argeș și Dolj și facem și o listă de distribuție. Ancheta epidemiologică este în curs. (…) Noi am luat probe acolo unde Ministerul Sănătății ne-a cerut, pentru că ancheta este condusă de minister. Dacă Ministerul Sănătății va stabili și alte elemente încriminate vom discuta despre ele”, a precizat Butaru.

Acesta a subliniat că fermele de vaci din Argeș și Dolj au livrat lapte în mai multe părți, dar, până în prezent, nu au fost înregistrate niciun fel de nereguli.

 

LASA UN RASPUNS