Cristian Gentea: “Eu nu vreau sa vand gogosi!”. CE ISI DORESTE PENTRU PITESTENI candidatul PSD pentru Primaria Pitesti

0
524

Este foarte important ca platforma fiecărui candidat să fie extrem de bine gândită, realist elaborată și FACUTĂ ÎN CUNOȘTINȚA DE CAUZĂ!“, este de parere Cristian Gentea, candidatul PSD pentru primaria Pitesti. Si mai spune “Eu nu vreau sa vand gogosi”. Acesta a explicat printr-un text, pe care vi-l prezentam ceva mai jos, ce isi doreste pentru pitesteni si de asemenea anunta ca va veni cat de curand cu o platforma pe care o va prezenta oamenilor.

Există un interes întemeiat al piteștenilor pentru analizarea programelor de administrație locală pregătite de fiecare candidat.
Încep prin a spune că Piteștiul este cel mai mare municipiu al Argeșului și unul dintre cele mai mari din regiune. În consecință, Primăria Pitești acoperă o complexitate de servicii publice și are în administrare o infrastructură publică uriașă!
În Pitești, avem și oameni de afaceri și persoane care au nevoie de asistență socială. Și piețe si școli. Și tineri care au nevoie de oportunități și străzi care încă suferă grav la nivel de utilități.
❗Este foarte important ca platforma fiecărui candidat să fie extrem de bine gândită, realist elaborată și FACUTĂ ÎN CUNOȘTINȚA DE CAUZĂ!
Nu un document încropit, realizat pe genunchi, pe măsuri futuriste, dar niciodată realizabile. În egală măsură, nu cred că mesajele axate pe vot negativ mai sunt actuale și credibile oricâte # punem în față.
Vă asigur că lucrăm intens la această platformă și că va fi prezentată așa cum se cuvine în cel mai scurt timp. Pentru fiecare domeniu, lucrăm cu date certe, identificăm linii de finanțare, elaborăm planul cu oameni din domeniul respectiv.
❗ Dragi piteșteni, și eu pot veni mâine dimineață cu un text de facebook în care să vă spun că facem Oradea la Pitești! Că facem fabrică de avioane în Găvana și mall în Bănănăi! Că facem 10 parcuri industriale, dar noi stăm foarte prost în a găsi teren pentru unul! Că vom vorbi numai pe skype într-o administrație ultradigitalizată! Că va curge lapte și miere pe străzile pe care noi ne vom plimba numai pe biciclete!
Dar eu nu vreau să vând gogoși, pentru că eu rămân aici, lumea ține minte ce am spus și mă înjură. Este iar, apoi, dezamagită… Eu vreau sa mă prezint cu o platformă foarte bine gândită și facută cu experți. Una de care să mă și țin ca primar!
O voi face publică în cel mai scurt timp și voi fi permanant la dispoziția piteștenilor să o discutăm, să o explicăm, să o îmbunătățim.
Știu de la bun început ce vreau și va pot spune următoarele puncte cheie identificate:
✅ Vreau un Pitești puternic din punct de vedere economic și social. Un Pitești important pentru regiune, pentru țară, pentru firme, pentru guvernanți.
✅ Vreau o Primărie suplă. Adică o instituție în care oamenii să zbârnâie, în care actele care se primesc azi, se rezolvă tot azi dacă se poate! Dacă nu, mâine sau săptămâna asta, nu în 30 de zile pentru că, vezi Doamne!, atât ne permite legea să ținem omul încurcat!
✅ Vreau un Pitești urbanizat cu cap, stimulativ pentru dezvoltatori dar, în egală măsură, armonios pentru cetățeni.
✅ Vreau proiecte mari, cu finanțări europene. Iar acesta este un domeniu în care mă pricep foarte bine. Sunt mulți bani puși la dispoziție, pe multe linii de finanțare, iar noi, ca oraș, trebuie să îi accesăm și să îi folosim pentru dezvoltare!
✅ Vreau un Pitești atractiv pentru tineri si familii. În care oamenii să aibă ce face, în care să existe oportunități multiple de angajare, în care sa existe zone de agrement adevărate, în care să organizăm evenimente de amploare, evenimente care să umple hotelurile, resturantele și piețele publice.
✅ Vreau o relație deschisă cu mediul de afaceri. Vreau ca oamenii de afaceri să vina în Primarie nu doar când au de plătit taxe sau au nevoie de un certificat! Să vină la consultări, la evenimente, la discuții. Să își poată spune ofurile și propunerile beneficiind de rezolvare! Eu nu sunt psihologul nimănui, doar să îi ascult cum se luptă, eu candidez la funcția de primar. Eu trebuie să rezolv lucruri! Una peste alta, vreau să mă simtă ca pe un partener pe care se pot baza. 🤝
✅ Vreau un Pitești care se îndreaptă către modelul european pe concepte precum smart-city, green-city, zona metropolitană etc
✅ Vreau parteneriate permanente, pe orice temă, cu localitățile din jur, cu Consiliul Județean, cu sistemul privat. Orice se poate construi și este util pentru cetățeni, trebuie făcut chiar dacă implică multă voință, muncă sau diplomație!
✅ Vreau transparență! Eu vreau sa merg cu fruntea sus pe strada mare, să pot răspunde la orice întrebare și să știe toată lumea, de la mic la mare, ce face Primăria, de ce face și cât costă!
✅ Vreau să imprim seriozitatea, organizarea și mândria mea în aparatul Primăriei, în structurile publice, sportive, educaționale, într-un Consiliu Local format din oameni pertinenți și pregătiți, indiferent de partidul din care fac parte.
Sunt convins că – dacă le facem pe toate cu cap și ne dăm interesul – Piteștiul va ajunge, mai repede decât credem, acolo și așa cum îl cer cetățenii!
📌 Dragii mei, aceste mesaje reprezintă o formulă mai atipică de Q&A, în sensul în care ele sunt răspunsul meu la diferite întrebări primite în ultima săptămână, în spațiul public, de la mass media, moderatori online sau cetățeni.
Plaja de dialog este, desigur, mult mai amplă, dar am identificat, împreună cu echipa mea, câteva teme importante care se repetă în spațiul public și asupra cărora consider că este corect și transparent să mă aplec și să răspund. Veți regăsi toate aceste tematici pe pagina mea, pe profilul personal și în mass media.“, a transmis Cristian Gentea, candidatul PSD pentru Primaria Pitesti. 

LASA UN RASPUNS