Compania piteșteană de software Roweb investește 1 milion de lei în extinderea sediului din Pitești!

0
391

Compania piteșteană de software Roweb investește 1 milion de lei în extinderea sediului din Pitești, ajungând la 1200 metri pătrați de spații de birouri.

Compania românească de software development, Roweb, își completează strategia de extindere a sediului central din Pitești, investind 1 milion de lei în construirea a două noi etaje. Acestea se vor adăuga clădirii actuale și vor include spații noi pentru lucru, recreere și socializare.

Decizia a fost luată în contextul în care 75% dintre angajații Roweb vor lucra de la birou sau hibrid în 2023.

Sediul Roweb se va transforma într-un monobloc atractiv și unitar, disponibil atât pentru activitatea propriu-zisă, cât și pentru vizitele angajaților din alte orașe, ale clienților sau partenerilor.

Cum va arăta headquarterul din Pitești, după extindere
Noul spațiu va reprezenta un mix între open-space și zone delimitate și va necesita o investiție de 1 milion de lei (100% fonduri proprii ale companiei Roweb).

Dimensiunea sa extinsă va permite formarea unei echipe de software development mai mare, care să colaboreze pentru realizarea task-urilor de la un proiect mai complex. De asemenea, cele două etaje vor include și o suprafață deschisă, o bucătărie, o sală pentru ședințe și o terasă circulabilă.

Zona deschisă încurajează interacțiunea și timpul petrecut împreună, fapt care se va concretiza în activități precum seri de board games și socializare.

Modul de lucru hibrid sau de la birou – alegerea a peste 75% dintre angajatii Roweb

Estimările conducerii Roweb sunt că 75% dintre angajați vor opta în 2023 pentru lucrul hibrid (de acasă și on-site) sau de la birou. Previziunea este bazată pe faptul că, în prezent, majoritatea angajaților preferă programul flexibil, măsură adoptată de Roweb, care pune accent asupra calității activității desfășurate și a rezultatelor. 

De asemenea, odată cu relaxarea măsurilor împotriva pandemiei cauzate de Covid-19, au fost reluate vizitele clienților la sediile Roweb din Pitești și Craiova. Astfel, noua clădire va fi destinată nu doar angajaților din Pitești, ci și clienților, partenerilor și altor colegi care vor să vină în vizită pentru a discuta detalii legate de proiecte și a interacționa cu membrii Roweb din Pitești. 

Finalizarea celor două etaje este estimată pentru primăvara anului viitor. Până atunci, echipa Roweb se va extinde cu noi angajați care vor rămâne ca urmare a finalizării internshipului. 

Stagiile de practică și internshipul sunt evenimente de carieră cu tradiție pentru Roweb. Acestea se desfășoară de peste 8 ani, iar în 2022, au fost reluate sesiunile de întâlnire cu studenții la sediul Roweb. Aceștia sunt implicați în proiecte și aplicații reale, împreună cu mentori și coordonatori, iar la finalul internshipului, aproximativ 80% dintre cei selecționați devin angajați part-time sau full-time. 

„În contextul încheierii pandemiei, foarte multă lume a început să vină la birou prin rotație, câteva zile pe săptămână, iar din 2023 estimăm un procent de cel puțin 75% de angajați care vor opta pentru sistemul hibrid. Pentru a le asigura condiții de top celor care se întorc la birou, dar și pentru a acomoda creșterile în derulare de la an la an – am angajat 10 studenți noi în urma stagiului de practică și ne aflăm într-un proces continuu de recrutare – am decis să facem noi investiții în spațiile de birouri și de socializare”, a declarat Mirel Ionescu, Senior Partner & Business Developer.

75 spatii de birouri in cladirea actuala

Clădirea de birouri actuală are 75 de spații funcționale. Acestea sunt destinate sălilor de meeting, birourilor și zonelor recreative. De asemenea, clădirea include și un data center. 

Spațiile au fost gândite cu mai multe scopuri în minte: în primul rând, acestea trebuie să asigure suficient spațiu pentru desfășurarea activității de lucru, respectând distanțarea în conformitate cu normele de siguranță. 

În al doilea rând, acestea sunt de tip open-space și birouri delimitate, care permit angajaților să se bucure de nivelul de privacy potrivit.

Designul ales respectă culorile brandului Roweb (albastru și roșu), dar include și alte culori special alese pentru transmite energie pozitivă. Având în vedere timpul petrecut la lucru, mobilierul din birouri și din sălile de ședințe este atât modern, cât și ergonomic. 

Actuala clădire de birouri reprezintă locul în care are loc activitatea departamentelor de PHP, .Net și Quality Assurance. Dincolo de asta, spațiile sunt folosite și de către departamentele in-house de UI/UX Design, Contabilitate, o parte din departamentul de HR și o parte a departamentului de Marketing. 

De la o firma de IT locala, la o companie IT cu portofoliu international si headquarter modern, chiar in inima orasului

Spațiul de birouri Roweb includea inițial o clădire, care a fost extinsă cu o nouă construcție în timpul pandemiei COVID-19, în contextul în care proiectul pe fonduri impunea continuarea lucrărilor pentru a putea respecta prevederile legale. Și, deși provocările au fost multe, rezultatul s-a dovedit unul de succes. 

Însă, Roweb nu a avut sediul de la început pe strada Frații Golești. În primii ani, activitatea Roweb se desfășura într-o casă cu arhitectură istorică, situată în vecinătatea pădurii Trivale. 

Clădirea din Trivale a reprezentat locul în care s-au pus bazele multor proiecte, colaborări și prietenii – elemente de bază din fundația actualului brand. Aceasta reprezenta o casă veche, dar care a primit recondiționări și amenajări, fără a-i fi afectat designul exterior.

Însă, creșterea echipelor de specialiști și strategia de dezvoltare a companiei a determinat închirierea unei noi clădiri de birouri pe Strada Teilor. Astfel, o parte din echipa Roweb a rămas în Trivale, în timp ce cealaltă parte a continuat activitatea în sediul modern din zona Teilor. 

Evoluția companiei nu s-a oprit aici. Odată cu creșterea portofoliului internațional de clienți, a fost nevoie de angajarea de noi specialiști. Iar conducerea Roweb a decis construirea unui spațiu propriu: cel din Frații Golești. 

Astfel, la acea vreme, compania funcționa cu trei sedii în paralel: Trivale, Teilor și Frații Golești.

Într-un context favorabil de împrejurimi, terenul alăturat noului sediu Roweb a fost pus la vânzare, iar compania a decis să facă această achiziție și să demareze lucrările unei noi clădiri (alăturate celei vechi) și care să permită aducerea la un loc a tuturor echipelor. 

Pentru ca proiectul să se concretizeze, s-a aplicat pentru finanțare europeană, condiția fiind ca lucrările să se finalizeze în 37 de luni. Acest lucru s-a realizat, Roweb respectându-și pe deplin angajamentul. 

Strategia de dezvoltare a business-ului Roweb in urmatorii ani

Nu doar clădirea de birouri din Pitești va avea parte de o expansiune în perioada următoare. Compania românească de software development vizează creșterea portofoliului de clienți, a echipelor de specialiști și a cifrei de afaceri. 

Încă de la început, activitatea Roweb a fost consolidată în jurul proiectelor internaționale, fapt care a ajutat compania să aibă o ascensiune rapidă. Anul trecut, de exemplu, creșterea cifrei de afaceri a fost de 20%, comparativ cu anul 2020. 

În următorii ani, strategia Roweb estimează o creștere de aproximativ 40-50% a cifrei de afaceri. 

În afară de Pitești, compania românească de software development mai deține două sedii, ambele situate în zone centrale, în Craiova și București. 

De asemenea, strategia de creștere pentru perioada următoare nu se va opri aici. Roweb intenționează să deschidă un birou și în Marea Britanie, în contextul în care mare parte dintre clienții din portofoliu provin din această țară.  

Planurile de creștere influențează și activitatea departamentului de HR, care recrutează activ pentru echipele de PHP (Full stack Senior), .NET (Full Stack si Backend), eCommerce (Full stack Magento Developer) și Sales (Sales Business Development Specialist – IT Services). 

Despre compania Roweb:

Roweb este o companie de software development, cu experiență în industria de profil din 2004. Echipa din spatele brandului este formată din 130 software developeri, mai mult de jumătate dintre aceștia fiind seniori cu experiență. 

Compania oferă soluții de business de tip end-to-end, bazate pe servicii complete de consultanță, dezvoltare arhitectură, implementare, design, QA etc. Modul de lucru include trei forme de organizare: echipă dedicată, staff augmentation și echipă de proiect și este ales pornind de la necesitățile fiecărui business. 

Cel mai lung parteneriat este unul aflat în desfășurare (din 2006) cu un client, lider pe piața de imobiliare din Belgia și a cărui strategie de creștere și dezvoltare include cucerirea altor piețe din Europa.

Clienții din portofoliul internațional provin din domenii precum: imobiliare, recrutare & HR, turism & ospitalitate, finanțe & asigurări, retail / eCommerce.  

Cea mai mare parte a echipelor software developeri sunt din Pitești, iar 90% dintre clienți provin din țări precum Anglia, Belgia, Olanda, Danemarca, Elveția, Emiratele Arabe Unite, Canada și S.U.A.

LASA UN RASPUNS