CJ Arges anunta: Alte 17 microbuze electrice școlare vor ajunge in judet

0
306

17 microbuze electrice școlare vor ajunge în tot atâtea localități din județul Argeș ca urmare a unui proiect al Consiliului Județean Argeș. Achiziția de microbuze este finanțată în cadrul “Programului privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puțin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat” finanțat de către Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

Prin proiectul ”Achiziție microbuze destinate transportului elevilor din Județul Argeș prin finanțare acordată de AFM”, vor fi achiziționate atât cele 17 microbuze electrice, cât și 17 stații de încărcare, valoarea eligibilă a investiției fiind de 21.008.403,36 lei fără TVA, respectiv 25.000.000,00 lei (inclusiv TVA), care vor fi repartizate altor UAT-uri (comune), care nu sunt incluse în cele aferente finanțării prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Vă reamintim că, Prin Hotărârea Consiliului Județean Argeș nr. 169/27.06.2023, a fost aprobat proiectul ”Achiziționarea de microbuze electrice pentru transportul elevilor din județul Argeș”, care a fost depus spre finanțare prin PNRR, prin care vor fi repartizate un număr de 25 microbuze electrice UAT-urilor din județ.

Alte 3 microbuze pentru transportul elevilor au fost deja livrate, către comunele Vlădești, Coșești și Priboieni, în cadrul unui program derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

CITESTE SI: Ducu Bertzi, Florin Chilian si Niculina Stoican concerteaza la evenimentul Rod cu spor, editia a II-a!

Așa cum am precizat, îmbunătățirea infrastructurii în educație, acolo unde avem atribuții, rămâne o prioritate pentru noi. Elevii din jumătate din comunele din Argeș vor fi transportați la școli cu microbuze noi, moderne, aproape toate electrice. Mai mult, în fiecare din aceste comune vor fi instalate și stații de încărcare. Vreau să felicit colegii noștri din Direcția Strategii Sinteze Proiecte cu Finanțare Internațională pentru reușită, mai ales că cel mai recent proiect, cel finanțat de AFM, a fost obținut în urma unui concurs de depunere de oferte, într-un timp extrem de strâns. 
Le mulțumesc și colegilor consilieri județeni care au aprobat ieri, în ședința de Consiliul de îndată, depunerea acestui proiect, pentru că au înțeles că trebuie să colaborăm pentru a oferi elevilor noștri condiții cât mai bune mai ales că, în majoritatea localităților, ultimele microbuze școlare au fost alocate în urmă cu aproape un deceniu!”, a precizat Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș.

LASA UN RASPUNS