CE SPUNE MINISTRUL Apelor și Pădurilor despre apa râului Argeș

0
754

După ce Apa Nova a explicat că a mărit doza de clor deoarece apa din râul Argeş avea prea mult amoniu, astăzi ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneș, a declarat că apa brută era în parametri normali. Cu alte cuvinte, cantitatea de amoniu era în limitele normale şi nu se justifică decizia Apa Nova de a mări doza de clor.

Ministrul Apelor, Ioan Deneş, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că în cadrul programului de monitorizare a calităţii apei brute Administraţia Bazinală Argeş-Vedea recoltează probe în vederea efectuării de analize de laborator şi stabilirii indicatorilor de calitate în secţiunile de prelevare apă în vederea potabilizării, cu frecvenţă lunară. “Referitor la calitatea apei brute furnizată de Administraţia Bazinală Argeş-Vedea către operatorul Apa Nova se arată foarte clar că apa bruta se încadra în prevederile stabilite de lege. (…) S-au prelevat probe la priza de apa de la Crivina în data de 28 ianuarie 2019, ora 11, (…) în urma analizelor în laborator au arătat că la indicatorul amoniu valoarea înregistrată este de 0,796 mg/litru, iar în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern 100/2002 privind normele de calitate pentru apa de suprafaţă utilizată pentru potabilizare limita recomandată este de 1 mg/l, iar limia maximă admisă este de 1,5 mg/l. Ambele valori înregistrate, atât cea comunicată de Apa Nova, de 1,3 miligrame pe litru, cât şi cea înregistrată de Administraţia Bazinală Argeş -Vedea sunt sub limita maximă admisă, conform acestei hotărâri de Guvern“, a declarat ministrul Apelor, Ioan Deneş.

Tot luni, viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a anunţat că pregăteşte o plângere penală pe numele ministrului Sănătății, Sorina Pintea, la Parchetul General. Plângerea vine după ce Sorina Pintea a alertat populația în scandalul apei cu clor din Capitală.
În replică, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că nu se teme de nicio anchetă pentru că ea consideră că și-a făcut datoria.

Vă reamintim că Ministerul Sănătății a făcut publică, vineri, informarea transmisă de Direcția Sănătate Publică a Municipiului București în seara de 30 ianuarie 2019 în baza căreia ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a luat decizia de a informa cetățenii privind calitatea apei din municipiul București și de a transmite recomandările sprecialiștilor în sănătate publică referitor la consumul de apă din rețeaua publică.

Sursa: RTV.net

LASA UN RASPUNS