Ce SALARII au Iohannis si Ponta! Cat va CASTIGA presedintele

0
607

Potrivit celei mai recente declaratii de avere a lui Victor Ponta, premierul României şi candidat la alegerile prezidenţiale din partea PSD – UNPR- PC, acesta a avut un venit salarial mediu de aproape 6.200 de lei net pe lună anul trecut.

De asemenea, Klaus Iohannis, candidatul la prezidenţiale din partea Alianţei Creştin-Liberale, a câştigat din funcţia de primar al municipiului Sibiu un salariu mediu de 3.650 de lei net pe lună anul trecut, avand un venit cu 40% mai puţin decât contracandidatul său.

În mediul de business, un CEO al unei mari companii, indiferent de domeniul de activitate al acesteia, câştigă circa 10.000 – 15.000 de euro net pe lună, plus bonusuri.

Miza actualelor alegeri prezidenţiale, în ceea ce priveşte salariul pe care îl va obţine cel care va ieşi învingător duminică, nu aduce o creştere salarială semnificativă niciunuia dintre candidaţi. Luând în considerare venitul declarat de actualul preşedinte, Traian Băsescu, în declaraţia sa de avere, rezultă că, din perspectiva competiţiei pentru o “promovare” care să includă o creştere salarială, cei doi candidaţi se luptă pentru un salariu net de circa 6.500 de lei pe lună.

LASA UN RASPUNS