Ce NU ȘTIAȚI despre PIZZA, preparat popular în lumea întreagă și în topul preferințelor românilor

0
951

Puțini știu acest lucru despre pizza, un preparat preferat de mulți, de la mic la mare. Se pare că nu își are originea în țara care e faimoasă pentru „fabricarea” ei, Italia, ci primele ei ”semne” se află în Grecia antică.
Grecii sunt cei care pregăteau o pâine mare, rotundă şi plată, pe care puneau ulei, ierburi şi condimente. Ca un fapt inedit, roşiile nu fuseseră descoperite la acea vreme, prin urmare nu făceau parte din reţetă. După ceva timp, pâinea mare, rotundă şi plata a ajuns şi în Italia. Începând din secolul al XVIII-lea a început să fie vândută pe stradă şi în pieţe. Era ieftină, gustoasă, consistentă, fără „artificii” deasupra, şi era vândută mai ales săracilor din zona Napoli.

Pizza este și va rămâne, probabil, unul dintre cele mai populare feluri de mâncare din lume, iar, conform specialiștilor, acest preparat se află și în topul preferințelor românilor.

Se spune de asemenea că italienii sunt cei mai mari mâncători din lume, însă italienii nu se regăsesc în topul clasamentului atunci când vine vorba de cantitatea de pizza mâncată anual. Dintr-un studiu realizat recent de către o asociație internațională reiese că pe locul 1 în topul celor mai mari consumatori de pizza din lume se află, surprinzător, norvegienii.

LASA UN RASPUNS