Bucura Oprescu: Proiectul privind noua lege a pensiilor publice, aprobat de Guvern

0
393

Guvernul României a aprobat, în ședința de astăzi, proiectul de lege privind sistemul public de pensii. Pensiile celor peste 4,7 milioane de beneficiari vor fi recalculate după noua formulă, anunta Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, deputat PSD de Arges.

Noua lege vine să corecteze inechitățile dintre cei care au muncit la fel dar au ieșit la pensie în ani diferiți, dintre bărbați și femei, între cei care încasează indemnizația minimă socială. Eliminarea plafonului de 9,4% din PIB, care îngheța pensiile românilor până în 2070, este în mod direct legată de adoptare legii în Parlament până pe data de 20 noiembrie.

Noua lege respecta drepturile romanilor care au muncit si care merita pensii decente dupa o viata de munca. Pensiile vor creste, anul viitor, de doua ori. Prima data, la 1 ianuarie, prin majorarea cu 13,8% si a doua la 1 septebrie, in urma procesului de recalculare, cconformm legii. Suntem primul Guvern care face si majorarea si recalcularea pensiilor in accelasi an.“, a declarat Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

De asemenea, legea oferă garanția că nicio pensie nu va scădea în baza procesului de recalculare, fiind păstrat în plată cuantumul cel mai favorabil.

LASA UN RASPUNS