Argeș: de la temperaturi FIERBINȚI, la Cod PORTOCALIU de FURTUNĂ

0
3368

De la temperaturi fierbinți, la Cod portocaliu de furtună și averse. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o serie de avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de furtuni, averse, dar şi valori termice ridicate, valabile în majoritatea regiunilor ţării, începând din această seară şi până luni, la ora 23:00.

În intervalul 1 iulie, ora 21:00 – 2 iulie, ora 9:00, va fi Cod galben de instabilitate atmosferică în 19 judeţe din centrul, sud-vestul şi nord-estul teritoriului.
Fenomene meteo similare se vor semnala şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului, cu precădere în nordul Olteniei şi al Munteniei.

Conform prognozei, în cursul nopţii de duminică spre luni (2/3 iulie) şi pe parcursul zilei de luni, în judeţele Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, Dolj, Olt, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman şi în zona de munte a judeţelor Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Covasna şi Buzău, instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină.

Nu în ultimul rând, începând din seara zilei de duminică, de la ora 20:00 şi până luni la ora 23:00, va fi Cod galben de vreme instabilă în sudul Banatului, jumătatea estică a Munteniei, în cea mai mare parte a Moldovei şi local în Transilvania.

Sursă: Știripesurse.ro

LASA UN RASPUNS