ACUM, la 8 ani de la disparitia Elodiei, rasturnare de situatie! Nimeni nu s-ar fi asteptat

0
1394

Nimeni nu s-ar fi aşteptat la o asemenea răsturnare de situaţie în cazul Elodia. Duminică, 30 august, se vor împlini opt ani de când avocata braşoveană Elodia Ghinescu a dispărut. După ani şi ani de cercetări, soţul ei, Cristian Cioacă, a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru uciderea soţiei.
Recent, Cioacă a depus o plângere penală la Parchetul Militar împotriva procurorului de caz, dar şi a unui poliţist şi a unui sepepist. Totodată, fostul poliţist speră ca, în curând, dacă i se va aproba cererea de revizuire, procesul său să se reia de la zero, conform ziarulring.ro.

Avocata Maria Vasii este singura care, în afară de familie şi de copil, îl vizitează la Penitenciarul Colibaşi.
“Cristian Cioacă a fost şi a rămas un om plin de bun-simţ faţă de sistemul în care a lucrat. Chiar şi acum mă impresionează profund prin aceeaşi atitudine: el încă este poliţist. Poate de aceea este şi respectat acolo, în penitenciar, de toată lumea, inclusiv de deţinuţi. Tocmai pentru că nu şi-a schimbat comportamentul, în sensul de a se lăsa distrus. El îşi vede în continuare de standardele lui, caută mijloace de supravieţuire şi speră, crezând în continuare în sistemul judiciar, să i se facă dreptate”, spune avocata Maria Vasii despre cel mai mediatizat deţinut din România. Aceasta a mai adaugat: “O revizuire ar însemna o reluare a judecăţii, a cercetării judecătoreşti, începând cu fondul. Tribunalul Argeş şi Curtea de Apel Piteşti sunt instanţele competente, dar, dacă ni se va accepta o redeschidere a dosarului, probabil că vom cere strămutarea, aşa încât să se facă judecata de către o altă instanţă imparţială. (…) Suntem în faza de finalizarea a cererii de revizuire pe care o vom depune la Tribunalul Argeş şi aşteptăm ca procesul să înceapă cel târziu în luna octombrie”.

SURSA: Realitatea.net

LASA UN RASPUNS