Acțiune INEDITĂ în peisajul politic argeșean!

0
715

Sute de piteșteni și-au scris gândurile la 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România! Acțiune inedită în peisajul politic argeșean realizată de ALDE Pitești. Marți, 27 martie, în ziua în care am celebrat 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România și în care Parlamentul român a adoptat Declaraţia pentru celebrarea Unirii Basarabiei cu Ţara Mamă, România, membrii ALDE Pitești au invitat piteștenii din cartierul Găvana să scrie sau să deseneze gândurile și dorințele pentru viitorul unei Românii care să fie din nou reîntregită. Doctorița Eny Pavel, președinte OFLDE-Pitești, se numără printre cei mai activi membri ai organizației, atunci când vine vorba despre organizarea de acțiune, astfel că nu a lipsit de la marcarea unui eveniment atât de important.

Cei mai încântați fiind zecile de elevi care s-au oprit pentru a lăsa mărturie dorința lor ca Basarabia și România să se unească. Toate mesajele celor peste 100 de tineri, părinți, bunici și copii au fost prinse pe un simbolic stejar care și-a găsit un loc de cinste în sediul ALDE. Stejarul este arborele simbol al Unirii Basarabiei cu România din 1918. În analele istorice a rămas acest simbol, al stejarului plantat de generalul Henri Mathias Berthelot, în 1927, la Iaşi.

Spre seară, la sediul ALDE Pitești, a fost organizată o masă rotundă în care consilierul local Ionuț Zidaru, care este și profesor de istorie, dar și Petre Luțu, seniorul organizației, fost deținut politic în mai multe închisori, inclusiv la Pitești, au vorbit despre contextul și momentul Unirii Basarabiei cu România, dar și despre eforturile liberalilor, alături de Regele Ferdinand, pentru acest deziderat. Discuțiile au fost libere, fiind prezente persoane de mai multe vârste, iar cei care au fost cei mai deschiși în a aborda acest subiect au fost tinerii, în frunte cu studenții basarabeni. De altfel, la cabinetul parlamentar al lui Andrei Gerea lucrază ca stagiară o studentă din Basarabia, care a și lansat invitația colegilor ei de facultate să participe la eveniment.

LASA UN RASPUNS