A murit cel mai longeviv moarh britanic din istorie! Cine va fi NOUL REGE al Marii Britanii

0
328

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a stins la vârsta de 96 de ani. A fost cel mai longeviv moarh britanic din istorie.
Familia Regală a Marii Britanii a anunțat joi seara, pe canalele oficiale de social media, că Regina Elisabeta a II-a „a murit liniștită la Balmoral în această după-amiază”, iar anunțul oficial cuprinde și o referire la noul Rege al Marii Britanii: „Regele și Regina Consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce mâine la Londra”.

Noul Rege al Marii Britanii va fi fiul cel mare al Reginei Elisabeta a II-a, Charles, iar Regina Consoartă soția sa, Camilla. La moartea reginei, prințul Charles a devenit imediat noul monarh. Nu au fost făcute publice detalii oficiale despre ceea ce se va întâmpla în zilele următoare, dar se anticipează că reginei i se va face o înmormântare de stat completă, așa cum este tradițional pentru a marca moartea unui monarh, arata Stiripesurse.ro.

A început o perioadă de doliu național, care va dura până la funeralii. Trupul Reginei  va fi mutat la Palatul Buckingham, unde va rămâne cel mai probabil timp de cinci zile, dupa cum a anuntat Stiripesurse.ro.

LASA UN RASPUNS