A golit CONTURILE mai multor persoane. Cum ACTIONA hacker-ul

0
2039
Young male thief stealing data from computer

Hackerul crea site-uri false şi obţinea datele cardurilor unor persoane, pe care le clona şi le golea conturile. Curtea de Apel Piteşti l-a plasat în arest la domiciliu. Acesta urmeaza sa fie extradat în Italia, pentru cercetări. În două dosare penale e cercetat, în Italia, Mihăiţă Alexandru Creţu, din Ramnicu Valcea. El es­te acuzat de aderarea la un grup infracţional organizat, în vederea comiterii de infracţiuni in­formatice. În cadrul şedinţei de judecată, acesta a fost de acord să fie predat autorităţilor italiene, cu precizarea ca, în cazul în care va fi condamnat de autorităţile din Peninsulă, să îşi execute pedeapsa privativă de libertate în România.

Iata hotararea instantei de judecata: „Dispune luarea faţă de persoana solicitată a măsurii preventive a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile începand cu data de 15 decembrie 2016 şi pană la data de 13 ianuarie 2017, inclusiv. Pe durata arestului la domiciliu, persoana solicitată are obligaţiile (…) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunii“.
Cum actiona acesta: “s-a ocupat cu obţinerea unor beneficii materiale prin crearea unor site-uri de vanzări false, în vederea obţinerii datelor cărţilor de credit ale persoanelor ce accesau aceste site-uri, ulterior folosind în mod ilegal cărţile de credit pentru a efectua operaţiuni de reîncărcare online a unui număr de 179 conturi de jos SNAI, deschise în mod expres pentru acest scop de către gruparea infracţională”.

LASA UN RASPUNS