17 focare de pestă porcină în Argeș!

0
281

În judetul Arges în prezent, sunt confirmate si active mai multe focare si cazuri de pestă porcină africană. ”Este mai bine să raportaţi orice suspiciune de boală, astfel încât să preîntâmpinăm răspâdirea bolii!”, anunță Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș.

Sunt confirmate și active următoarele focare de pestă porcină africană în Argeș:

  • 1 focare de pestă porcină africană într-o gospodărie nonprofesională din localitatea Voroveni, comuna Davidesti, care în prezent este activ;
  • 2 focare de pestă porcină africană la porcii domestici în exploatatii comerciale din localitatea Slobozia, care în prezent sunt active;
  • 14 cazuri de pestă porcină africană la porcii mistreti din fondurile de vânătoare: F.V. 25 Grădistea, F.V. 24 Mâzgana, F.V. 18 Râul Târgului, F.V. 29 Trivale, F.V. 2 Suici, F.V. 7 Curtea de Arges, Complexul de Vânătoare Mistretul Sălătrucu, F.V. 26 Rădesti, F.V. 46 Mozacu – Complex, F.V. 42 Vlăscuta, F.V. 27 Micesti, F.V. 10 Mălureni, F.V. 35 Râncăciov, F.V. 44 Furduesti, care în prezent sunt active.

Pesta porcină africană este o boală virală a porcinelor domestice si sălbatice, cu evolutie rapidă si mortalitate de 100% pentru porcii care se îmbolnăvesc. Având în vedere evolutia focarelor de pestă porcină africană pe teritoriul Romaniei, Direcţia Sanitară Veterinară si pentru Siguranta Alimentelor Arges este în stare de alertă maximă, se arată într-o informare de presă.

LASA UN RASPUNS