15.000 lei de la stat pentru tineri cand se casatoresc si pentru “nasterea celui de-al treilea copil”. Proiect de lege

0
14479

Tinerii pana in 35 de ani primesc 15.000 de lei cand se casatoresc, suma care se acorda si la nasterea celui de-al treilea copil, potrivit unui proiect de lege depus la Senat in procedura de urgenta de catre deputatul ex-UNPR Iacob Puscas.

Familiile biparentale vor primi “prima pentru recunoaşterea contribuţiei aduse naţiunii” de 15.000 de lei la naşterea celui de-al treilea copil. De asemenea, familiile cu trei copii vor primi o alocaţie suplimentară în valoare de 50% din salariul minim brut, potrivit proiectului de lege.

Iniţiativa legislativă prevede că părinţii cu cel puţin trei copii minori nu plătesc impozit pe venit din salarii şi plătesc doar 50% din impozitul pe alte activităţi producătoare de venit, iar mamele cu cel puţin trei copiii beneficiază de reducerea vârstei de pensionare cu doi ani pentru fiecare copil, dar nu mai mult de opt ani.

Iniţiatorul a prevăzut în proiect că fondurile vor proveni de Ministerul Muncii şi că aceste drepturi nu sunt impozabile şi că se aplică retroactiv pentru ultimii cinci ani de la intrarea în vigoare a legii.

Sursa: www.zf.ro

LASA UN RASPUNS