Zi de DOLIU NATIONAL pe 13 august!

0
190

Guvernul va lua în ședința de miercuri o decizie privind stabilirea unei zile de doliu național, pe 13 august, ca urmare a încetării din viață a Reginei Ana a României, a declarat Liviu Iolu, purtătorul de cuvânt al Executivului, citat de Agerpres. Cel mai probabil doliul național se va ține în ziua în care Regina Ana va fi înmormântată la Curtea de Argeș.

Majestatea Sa Regina Ana a României a trecut în nefiinţă. Ultimele Funeralii Regale din ţara noastră au avut loc la 24 iulie 1938, când Regina Maria a fost condusă pe ultimul drum. La dorinţa Majestăţii Sale Regele Mihai I, funeraliile Reginei Ana vor respecta tradiţia înaintaşelor Majestăţii Sale.

Trupul neînsuflețit al Reginei va fi adus în țară marți, 9 august, pe Aeroportul Henri Coandă, potrivit surselor citate, arătând că se discută în acest moment dacă transportul se va face cu o aeronavă a MApN.

Reprezentanții Familiei Regale au anunțat că Regina Ana, soția Regelui Mihai, a încetat din viață astăzi, la ora 13.45, în Elveția.

Potrivit tradiției Funeraliilor Regale, corpul Reginei Ana va fi depus pentru o zi în Holul de Onoare al Castelului Peleș, apoi pentru o zi în Sala Tronului din Palatul Regal de la București. Regina Ana va fi înmormântată la Curtea de Argeș.

LASA UN RASPUNS