Vreme extrem de GEROASĂ! Află ce temperaturi vor fi în weekend, dar și săptămâna viitoare

0
1015

Vreme deosebit de geroasa anuntata pentru acest weekend. În cursul zilei de sambata, vremea va fi deosebit de rece în regiunile extracarpatice, unde temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -8 şi -1 grad, în timp ce în restul teritoriului acestea vor fi apropiate de normele perioadei şi se vor situa între 0 şi 6 grade. În timpul nopţii va fi ger, local în Moldova, Transilvania, Maramureş, Muntenia şi Oltenia, precum şi în zonele depresionare, iar temperaturile minime se vor situa, în general, între -18 şi -4 grade.

Duminica, vremea se va menţine deosebit de rece, geroasă dimineaţa şi noaptea în cea mai mare parte a ţării, exceptând regiunile vestice şi Dobrogea. Cerul va avea înnorări temporar accentuate în sudul și estul teritoriului, unde izolat şi trecător va fulgui şi va fi mai mult senin în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, dar, trecător, și pe litoral și pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -6 şi -2 grade în regiunile sudice, estice şi centrale şi între -1 și 5 grade în rest, iar cele minime se vor situa între -22 de grade în depresiunile Carpaților Orientali și -4 grade în Dealurile de Vest.

Luni, in regiunile sudice și de răsărit, precum și în estul Transilvaniei, vremea se va menține deosebit de rece, local geroasă dimineața și noaptea; cerul va fi temporar noros și izolat, în primele ore în Oltenia, iar la sfârșitul intervalului în Moldova, vor fi posibile fulguieli. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, spre mai mult senin, iar regimul termic apropiat de cel ce ar fi specific perioadei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, noaptea, în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 și 6 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -15 și -3 grade.

Marti, vremea se va încălzi, astfel încât temperatura aerului va avea valori maxime cuprinse între -3 și 8 grade, iar minime între -10 și 0 grade. Vântul va avea unele intensificări în aceste regiuni și la munte, iar în restul teritoriului va sufla slab și moderat.

MIERCURI, JOI, VINERI. Regimul termic va fi apropiat de cel ce ar fi specific la mijlocul lunii februarie. În prima zi, în extremitatea de est a țării, vor mai fi precipitații slabe izolate.

LASA UN RASPUNS