Vizită IMPORTANTĂ, luni, în Curtea de Argeș! Alteța Sa REGALĂ își lansează cartea în județul nostru

0
1692

Vizită importantă luni, 29 mai, de la ora 13.00, în județul Argeș. Evenimentul va fi găzduit de Muzeul Municipal Curtea de Argeș. Alteța Sa Regală Principele Radu al României lansează cartea – album ”Povestea Castelului Peleș”. Alături de acesta va lua cuvântul și directorul Bibliotecii Județene Dinicu Golescu Pitești, Octavian Sachelarie.

Evenimentul va fi găzduit de Muzeul Municipal Curtea de Argeş, condus de managerul Ștefan Dumitrache, şi va avea loc în Sala Basarabilor. Prezentarea cărţii va fi urmată de o sesiune de autografe. Lansarea cărții este posibilă cu sprijinul Bibliotecii Municipale Curtea de Argeș.

Castelul Peleş este o capodoperă a arhitecturii secolului al XIX-lea. O adevărată galerie, în care se reunesc mari curente și tendinţe din pictură, sculptură și artele decorative. Un loc încărcat de istorie, care a găzduit capete încoronate și artiști vizionari. Reședinţă a creatorului României moderne, Regele Carol I, Castelul Peleș este expresia ultimă a dorinţei de afirmare și legitimare a poporului român între naţiunile moderne ale Europei. Cum orice castel are o poveste, se cuvenea să aibă și Peleșul una, iar aceasta este dezvăluită chiar de unul dintre membrii Familiei Regale.

LASA UN RASPUNS