VIDEO. Studenții străini au făcut SPECTACOL! Ministrul Cercetării, la eveniment

0
1141

Studenții străini din cadrul Universității din Pitești au făcut un adevărat spectacol vineri, de Ziua Studenților Internaționali. Dacă studenții din Vietnam s-au remarcat prin voci extraordinare, cântând foarte frumos, cei din Siria, Iran ori Maroc au demonstrat că dansează foarte frumos, iar cei din Franța că sunt buni actori. Spectacolul a fost încheiat printr-o horă românească.La evenimentul organizat de UPIT la Teatrul Alxandru Davila din Pitești au participat nenumărate delegații, fiind 10 ambasadori ori reprezentanți ai mai multor ambasade, dar și oficialități locale ori naționale. Președintele CJ Argeș, Dan Manu, prefectul de Argeș Emilian Dragnea, ministrul Cercetării, Șerban Valeca, printre oficialitățile prezente la eveniment.

Evenimentul a fost organizat de Facultatea de Științe ale Educației a Universității din Pitești și de anul pregătitor al Compartimentului de Studenți Internaționali de la UPIT.

În anul pregătitor la Universitatea Pitești învață peste 100 de studenți internaţionali. Lor li se adaugă studenţi străini care au rămas aici la studii de licență, masterat sau doctorat. Studenții de peste hotare de la UPIT provin din 29 de țări, cum ar fi: Albania, Algeria, Franța, Grecia, Afganistan, Iran, Iordania, Irak, Maroc, Palestina, Siria, Vietnam. Vă pot spune că, de la instalarea noii echipe a Universității, numărul studenților străini care au ales să studieze la noi s-a dublat, înregistrând astfel cifre record, iar noi ne propunem ca și în continuare să avem relații cât mai bune cu mai multe țări pentru a-i atrage pe studenții străini către Universitatea din Pitești.”, a declarat, pentru Ziarulargeșenilor.ro, Emanuel Soare, prorector UPIT pentru Relații Internaționale.

LASA UN RASPUNS