VIDEO. Iată IMAGINI de la prinderea teroristului din Argeș, care plănuia un ATENTAT la o bază militară

0
2670

Imagini cu oamenii legii în acțiune, la prinderea teroristului în județul Argeș. Vă reamintim că, în această dimineață, un român, din Mușătești, în vârstă de 39 de ani, a fost prins, fiind acuzat de presupuse acte de terorism. Se pare că acesta ar fi supravegheat baza de la Mihail Kogălniceanu, despre care se presupune că plănuia un atentat. Acesta se convertise la Islam în anul 2015, în Franța, în pușcărie, unde era închis acolo pentru furturi.

”În această dimineață, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Piteşti, împreună cu polițiști din cadrul I.P.J. Argeș, au efectuat 3 percheziții domiciliare pe raza județului Argeș, pentru prinderea unui bărbat bănuit de săvârșirea de infracțiuni de terorism.

Acțiunea se desfășoară în cadrul unui dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de promovare a unui mesaj prin propagandă săvârşită prin orice mijloace, în public, cu intenţia de a instiga la săvârşirea unei infracţiuni de terorism și culegerea sau deţinerea, în scopul transmiterii, ori punerea la dispoziţie de date şi informaţii despre obiective vizate de o entitate teroristă.

Din cercetări au rezultat indicii că, începând cu luna noiembrie a anului 2016, bărbatul ar fi utilizat mai multe conturi personale pe o reţea de socializare prin intermediul cărora ar fi postat şi distribuit fotografii cu sigla grupării teroriste DAESH.

De asemenea de pe aceleaşi conturi ar fi postat înregistrări cu atacuri şi execuţii ale grupării, săvârşite prin decapitare şi împuscare, cu intenția de a le face cunoscute și de a determina câștigarea de noi adepți capabili să recurgă la săvârșirea aceluiași gen de fapte.

Totodată, în primavara anului 2015, bărbatul s-ar fi deplasat în zona unui obiectiv militar de pe teritoriul României, pentru a studia căile şi punctele de acces, precum şi modalitatea în care acesta este îngrădit.

Tot din cercetări s-a mai stabilit că bărbatul ar fi cules informaţiile respective în scopul transmiterii ori punerii lor la dispoziţia unei entități teroriste salafiste si pro-jihadiste dintr-un stat al Uniunii Europene, bănuită că ar avea legătură cu persoanele care au revendicat atentatele teroriste de la Paris din 13 noiembrie 2015.

Pentru investigarea infracţiunilor de terorism, măsurile de supraveghere tehnică au fost puse în executare de către Serviciul Român de Informaţii, în conformitate cu dispoziţiile legale.”, se arată în comunicatul de presă emis de Poliția Română.

Iată imagini de la acțiune:

LASA UN RASPUNS