VIDEO. Ceasuri de LUX, sume IMPORTANTE de BANI, un PISTOL, AUR, ridicate din locuințele PROXENEȚILOR

0
5015

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Piteşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Piteşti au efectuat 71 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Argeș, Dâmboviţa, Prahova şi în municipiul Bucureşti, pentru destructurarea a patru grupări infracţionale specializate în trafic de persoane, proxenetism și spălare de bani, pe relația România, Marea Britanie, Belgia, Elveţia, Germania, Cehia şi Spania.

“În această dimineață, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Piteşti, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., au efectuat 71 de percheziţii domiciliare pentru probarea activităţii infracţionale a 52 de persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de trafic de persoane în vederea exploatării sexuale, proxenetism şi spălare de bani.
Acțiunea se înscrie într-o serie mai ampla de activități desfășurate în cadrul Echipei Comune de Anchetă constituite între autoritățile judiciare din România, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord şi Regatul Belgiei.

Pentru probarea activităţii infracţionale a celor patru grupuri infracţionale
organizate, s-a acționat coordonat în România, Marea Britanie, Belgia, Elveția
şi Cehia, fiind efectuate 20 de percheziții domiciliare.
Activitatea infracțională se desfășura atât în România, cât și în Regatul Unit al
Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Belgia, Elveţia, Germania, Cehia şi
Spania. În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2009, membrii
celor 4 grupuri infracţionale organizate ar fi recrutat prin inducere în eroare sau ar fi determinat mai multe tinere în vederea practicării prostituţiei în Elveţia, Germania, Marea Britanie, Belgia, Cehia şi Spania (zona Ibiza). Banii astfel obținuți ar fi fost folosiți la cumpărarea de bunuri pe numele membrilor grupurilor infracţionale organizate sau pe numele unor persoane din anturajul acestora.
Din cercetările efectuate au rezultat indicii că persoanele în cauză ar fi obţinut
din activitatea infracţională importante sume de bani, doar prin transferuri
bancare obţinând circa 5.000.000 de euro.
În urma perchezițiilor efectuate la membrii grupării de pe teritoriul României,
au fost depistați 35 dintre membrii grupărilor, urmând a fi conduși la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești în vederea dispunerii de măsuri legale. Au fost ridicați 151.910 euro, 170.483 de lei, 30.100 de franci elvețieni, 720 de dolari americani, 3.800 de coroane suedeze, 24 de laptop-uri, 92 de smartphone-uri, 9 tablete, 500 de grame de aur, în bijuterii, un grinder, un pistol cu aer comprimat și 4 cartușe de carabină deținute ilegal, 34 de ceasuri de lux , în valoare estimată de circa 210.000 de euro.
De asemenea, s-a instituit sechestru asigurator pe 2 terenuri (estimate la circa
100.000 de euro), 8 autoturisme de lux (estimate la 200.000 de euro) și 8 imobile (estimate la 1.200.000 de euro).”, se arată într-un comunicat de presă.

Iată câteva imagini din urma perchezițiilor de amploare ce s-au desfășurat în cursul zilei de astăzi: (click aici) PROXENETISM – PERCHEZIȚII

LASA UN RASPUNS