(video) Cadrele medicale, REVOLTATE, în fața Spitalului de Pediatrie din Pitești: ”Ne-au ȚEPUIT”

0
1373

Cadrele medicale, extrem de revoltate. În aceste momente, au ieșit în fața Spitalului de Pediatrie din Pitești pentru a-și striga nemulțumirile. ”Ne înjură lumea prin parcuri că luăm sute de milioane, degeaba, iar noi fie am luat câteva milioane în plus, fie la fel, fie avem bani mai puțini, în funcție de care unde este”, ne-a spus o asistentă a spitalului de Pediatrie aflată la protestul spontan organizat în fața unității medicale miercuri după amiază. ”Ne-au țepuit, într-un cuvânt”, a spus o alta.

Un grup de cadre medicale au ieșit în fața spitalului cu afișe prin care au transmis că doresc revenirea la sporurile de până acum, pentru că prin limitarea acestora s-a ajuns ca mulți dintre salariații din unitățile salariale să câștige venituri mai mici față de până acum. ”Suntem asistență cărora ne-a scăzut salariu, iar la salariu nu se va mai umbla timp de patru ani. Eu am luat mai puțin cu 5 milioane și nu sunt numai eu. Sunt într-o secție de recuperare neuromotorie, unde sporul era la 75%. Măcar de nu ne lua din bani și rămânea așa, chiar dacă nu ne dădea bani în plus”, a mai declarat pentru Ziarulargeșenilor.ro o altă asistentă a Spitalului de Pediatrie din Pitești.

Unde este faimoasa creștere? S-a tot vehiculat că ne vor mări salariile. A venit ziua scadenței, iar unii dintre noi am luat mai mult cu sume cuprinse între 100 și 600 lei, iar la alții a scăzut salariul, nu mai avem nici sporul de pediatrie, sunt multe specialități pagubite și noi suntem foarte nemulțumiți. În aceeași secție, în aceleași condiții, avem sporurile diferențiat primite”, ne-a declarat Adriana Rădulescu, asistent în compartimentul de primiri urgențe, la Pediatrie Pitești, și lider de sindicat.

LASA UN RASPUNS