Video. Afla CATI BANI vor mostenitorii pentru a vinde Conacul Bratianu!

0
2057

Unul dintre reprezentantii legali ai mostenitorilor Conacului Bratianu, Nicolae Branzea, a declarat sambata, la “Vila Florica”, cu privire la suma acceptata de mostenitori pentru vanzarea Ansamblului. Aceasta s-a redus la circa jumatate fata de cat mostenitorii cereau initial in urma cu circa 3 ani.

“Noi am avut pana acum dialog cu Consiliul Judetean, in privinta dreptului de preemtiune, insa am inteles acum ca Ministerul va avea acest drept. Asta inseamna ca achizitionarea intra in zona juridica a achizitiilor publice si automat proprietar devine Ministerul Finantelor, in administrarea Ministerului Culturii si probabil in folosinta Consiliului Judetean.
Dorinta mostenitorilor ca Vila Florica sa ramana totusi judetului si patrimoniului national se vede si din faptul ca de la valoarea de 3 milioane de euro initial de la care s-a pornit ca oferta pentru Ministerul Culturii, acum s-a ajuns la o valoare de 1milion 700 mii euro.”, a declarat Nicolae Branzea.

Ministrul Culturii, Ionut Vulpescu, a fost astazi intr-o vizita de lucru la Arges, la Vila Florica, obiectiv pentru care deja a anuntat ca Ministerul Culturii isi va exercita dreptul de preemtiune pentru achizitionarea Ansamblului Bratianu Vila Florica.

LASA UN RASPUNS