Vesti BUNE pentru profesorii argeseni!

0
2226

Vest buna pentru profesorii argeseni! Dupa mai multe zile in care subiectul a fost dezbatut din plin, pentru ca au existat intarzieri in ceea ce priveste salarizarea profesorilor argeseni in unele unitati de invatamant, aflam ca, pana la finele acestei saptamani banii vor ajunge la cadrele didactice.

Mai mult decat atat, inspectorul scolar general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Arges, Mihaela Crisan, a declarat in emisiunea “Banul public”, din cadrul televiziunii Absolut TV, ca nu vor mai fi probleme pana la finele anului. Desi initial se spunea ca figura se va repeta si pentru plata salariului pentru lunile noiembrie si decembrie, aceasta a declarat ca profesorii isi vor primi salariile la timp.

La Piteşti, profesorii îşi vor primi banii pe luna octombrie pană la sfarşitul săptămanii în curs, iar in ce priveşte restul profesorilor din Ar­geş care nu şi-au pri­mit salariile aferente lunii octombrie, banii vor ajunge la ei în funcţie de cat de repede se întrunesc consiliile locale pentru a face rectificarea de buget.

În ultima şedinţa de Guvern a fost aprobată o rectificare a bugetului de stat pentru asigurarea resurselor financiare necesare a­coperirii deficitului bugetar în anumite sectoare, prin OUG nr. 86/23.11.2016. La nivelul Argeşului au fost alocate pentru consiliile locale (municipii, oraşe, comune) 42.614.000 lei, sume defalcate din TVA pentru salariile profesorilor, drepturile asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap, stimulente educaţionale pentru copiii din familii de favorizate etc.

La zeci de unităţi de învăţămant din Piteşti nu sunt bani pentru salariile profesorilor. Vorbim de 13 licee, 10 şcoli gimnaziale şi 7 grădiniţe. Unităţile de învăţămînt din Piteşti unde n-au ajuns banii pentru plata salariilor sunt: Colegiul Naţional IC Brătianu, Colegiul Naţional Al. Odobescu, Colegiul Economic Maria Teiuleanu, Colegiul Tehnic Costin D. Neniţescu, Colegiul Tehnic Armand Călinescu, Colegiul Tehnic Dimitrie Dima, Liceul Teoretic Ion Barbu, Liceul cu Program Sportiv Viitorul, Liceul de Arte Dinu Lipatti, Liceul Teologic Elim, Liceul Tehnologic Dacia, Liceul Tehnologic Constantin Brâncuşi, Liceul Tehnologic Astra; Şcolile GimnazialeNicolae Simonide, Ion Minulescu, Traian, Nicolae Iorga, Nicolae Bălcescu, Tudor Arghezi, Negru Vodă, Adrian Păunescu, Tudor Muşătescu, Tudor Vladimirescu; Grădiniţa cu Program Normal Isteţel; Grădiniţele cu Program Prelungit: Dumbrava Minunată, Primii Paşi, Căsuţa Poveştilor, Rază de Soare, Micul Prinţ, Pui de Lei.

LASA UN RASPUNS