VEȘTI BUNE de la meteorologi. Până CÂND ne vom bucura de VREME FRUMOASĂ

0
1066

O încălzire a vremii aduce acest mijloc de săptămână. Acesta a fost anunțul făcut de meteorologii cu privire la starea vremii pentru zilele acestea.

ASTĂZI, vremea se va încălzi ușor în toată țara, astfel că, în majoritatea zonelor, se vor înregistra temperaturi în jurul celor normale pentru a doua decadă a lunii octombrie; cele maxime se vor încadra între 13 grade izolat în Maramureș și 23 de grade în vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 3 și 11 grade. Dimineața și noaptea, în zonele joase de relief izolat se va semnala ceață. În Muntenia vremea va fi predominant frumoasă și în încălzire ușoară, cu o temperatură maximă de 20 – 21 de grade Celsius, iar minimele se vor situa în jurul a 5 – 7 g C.

JOI, vremea va continua să se încălzească, astfel că valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit în această perioadă din an, cu maxime între 15 grade in depresiunile din estul Transilvanieie și 25 de grade in vestul Olteniei și minime între 4 și 14 grade. În zona Munteniei, temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 7…9 grade.

VINERI, în sudul și sud-estul țării vremea va fi caldă, dar în restul teritoriului valorile termice diurne vor fi în scădere și se vor apropia de mediile climatologice ale zilei.

SÂMBĂTĂ, valorile de temperatură vor scădea în toată țara, astfel că vremea va deveni răcoroasă în jumătatea de nord-est și apropiată de normal în restul teritoriului. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în est și în sud-est, unde doar izolat vor fi condiții de ploaie slabă. Vântul va avea intensificări locale în regiunile estice, sud-estice și centralei, precum și la munte, cu viteze mai mare pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 19 grade, ușor mai ridicate în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, iar cele minime între 2 și 9 grade.

LASA UN RASPUNS