Veste ȘOC pentru piteștenii care au cumpărat locuință de la dezvoltatorul imobiliar Nicola Inquieto

0
5604

Ce se întâmplă cu persoanele de bună credință care și-au cumpărat apartamente de la afaceristul Nicola Inquieto, săltat de poliția italiană și DIICOT, în urma unor acuații grave de legături cu mafia italiană? Este o întrebare pe buzele multora, mai ales că vorbim de circa 400 de apartamente care au fost construite și puse la dispoziția celor care și-au dorit să își achiziționeze o locuință pe platoul din Găvana.

Pe surse aflăm că și statul român urmează să stabilească un prejudiciu. Pe lângă acuzațiile aduse de autoritățile din Italia, se pare că acesta ar fi fost urmărit de ceva vreme și de oamenii legii din România, pentru diferite spețe, astfel că urmează să fie cercetat și în țară.

Urmează să se pună sechestru pe bunurile afaceristului Nicola Inquieto. Este cunoscut ca fiind un mare dezvoltator imobiliar în municipiul Pitești. Astfel, aflăm că, cei care și-au cumpărat locuința cu banii cash, dar și cei care și-au achiziționat-o în rate cu banca, nu vor avea nicio problemă în ceea ce privește bunul pe care și l-au cumprat. Problema apare la cei care și-au achiziționat apartamentul direct de la dezvoltator, pentru că încă nu au un document de transfer de proprietate pe numele lor, acesta fiind emis abia după ce se încheie întreaga tranzacție. În această situație se află circa 80% dintre cei care au cumpărat locuință în clădirile rezidențiale construite de afaceristul italian, astfel că singura lor șansă este să atace în instanță, deși au fost cumpărători de bună credință.

Nicola Inquieto, un celebru afacerist din Pitești care a înființat și a dezvoltat proiecte imobiliare și firme în domeniul comunicațiilor. Din dosar se arată că are legătură cu clanul Casalesi, parte a Camorra, organizația mafiotă care activează în Campania. Șeful clanului este cunoscutul mafiot Michele Zagaria, căutat de poliția italiană timp de 16 ani.
Italianul este cunoscut, în județul Argeș ca un prosper om de afaceri, dezvoltator imobiliar și proprietar al firmelor Vitality SPA, Italy Construcții, Daniela Construcții și a unei cafenele. Acțiunea autorităților române a surprins „lumea bună” a județului Argeș, deoarece Nicola Inquieto se află în România din 2004, anul în care a început să își deschidă societăți.

LASA UN RASPUNS