Vânătoarea, INTERZISĂ în această zonă, în perioada următoare

0
1093

Vânătoarea va fi interzisă în această zonă, pentru o perioadă de 14 zile. De asemenea, se restricționează circulația liberă a câinilor și pisicilor, întrucât acestea reprezintă competitori pentru momeală. In conformitate cu Programul de supraveghere, control si eradicare a rabiei in Romania, Programul de vaccinare prin distributie manuala de momeli vaccinale antirabice la vulpi, se desfasura incepand cu data de 22.05.2017, conform unui grafic de distributie, anunță reprezentanții DSVSA Argeș.

”Pentru anul 2017, campania I de vaccinare prin distribuire manuala, numarul de momeli este de 2100. Distribuirea manuală a momelilor vaccinale se va efectua doar în zonele în care există vizuini. Momelile vor fi distribuite în urmatoarele fonduri de vanatoare: F.V. 28 Darmanesti, F.V. 10 Malureni, F.V. 39 Brosteni, F.V. 18 Raul Targului, F.V. 19 Campulung, F.V. 25 Gradistea, F.V.26 Radesti, F.V. 38 Cateasca, F.V. 42 Vlascuta, F.V. 41 Balaceanca, F.V. 47 Mozaceni, F.V. 49 Stefan cel Mare, F.V. 31 Cotmeana, F.V. 51 Bucov, F.V. 15 Bratia; in zonele din jurul lacurilor şi a drumurilor publice (autostrazi, sosele nationale).”, se arată într-o informare de presă emisă de DSVSA Argeș.

Momelile vor fi amplasate la fiecare gură de intrare în vizuină, asfel încât să fie administrate aproximativ 10 momeli pe vizuină. Momelile vor fi plasate şi pe traseele vulpilor, în imediata apropiere a vizuinilor.

Timp de două săptămâni după distribuirea momelilor se restricţioneaza circulaţia liberă a câinilor şi pisicilor în zona respectivă, întrucât aceste animale reprezintă competitori pentru momeală. De asemenea, în regiunile în care s-au distribuit momeli, vânătoarea va fi interzisă pentru o perioadă de 14 zile de la distribuirea acestora. Au fost instruiti medicii veterinari zonali si medicii veterinari imputerniciti in vederea acordarii asistentei cetatenilor privind procedura ce trebuie urmata la depistarea momelilor vaccinale neutilizate.

Au fost instruiti gestionarii fondurilor cinegetice, a paznicilor de vanatoare, medicii veterinari oficiali cu privire la procedura ce stabileste modul de informare a populatiei, transportul, depozitarea si utilizarea vaccinului antirabic cu administrare orala destinat imunizarii vulpilor, cu scopul de a diminua sansele de raspandire a turbarii in cadrul populatiei de animale domestice si salbatice, eliminand astfel riscul transmiterii bolii la om.

LASA UN RASPUNS