URȘII fac RAVAGII în gospodării. Oamenii sunt ÎNGROZIȚI. Un MINISTRU spune lucrurilor pe nume

0
2624

Situația fiind scăpată de sub control de ceva vreme, ursul făcând pagube însemnate în nenumărate zone ale țării, localnicii fiind îngroziți de faptul că încă nu se mișcă nimic pentru a fi protejați de animalele sălbatice care îi ”vizitează” frecvent, ministrul Agriculturii, Petre Daea a ținut să lămurească lucrurile. Acesta a declarat că situaţia creată de urşii care au început să coboare tot mai des în localităţi va fi reglementată, apreciind că aceştia ar trebui împuşcaţi pentru că cei care trebuie protejaţi sunt oamenii.

Am vorbit cu colegii din Guvern, lucrurile acestea se vor reglementa rapid. Să nu alegem între om şi animal“, spune ministrul, apreciind că animalul “trebuie să rămână în spaţiul lui, în habitatul lui, pe o anumită densitate” şi să fie protejaţi oamenii. Soluţia este ca urşii să fie împuşcaţi, a mai spus Daea.

De ce să nu-i împuşcăm? În primul rând e protejat omul. Nu am ajuns în situaţia să alegem între om şi animal, să fie foarte clar!“, a susţinut Petre Daea, continuând: “Omul pentru noi este cel care ne interesează, în slujba lui suntem şi împreună cu fiecare dintre cei care au decizie în domeniu luăm măsurile care se impun“.

În opinia sa soluţia în aceste cazuri este ca deciziile să fie aplicate, iar realitatea să nu fie ocolită. Argeșul se află printre județele în care ursul a creat nenuărate pagube, iar primarii cer găsirea unor soluții, cât mai repede, în rezolvarea acestei situații. Iată mai jos câteva informații certe cu privire la realitatea din județ:

CITEȘTE ȘI: ALARMANT! S-a TRIPLAT numărul URȘILOR în Argeș, în ultimii 2 ani. Ce spune PREFECTUL județului

CITEȘTE ȘI: Urs, ÎMPUȘCAT. La doar o oră, un altul a dat ATACUL. Primar Corbi: ”A devenit o TEROARE” pentru oameni

CITEȘTE ȘI: Pagube ÎNSEMNATE făcute de URȘI în Argeș. LISTA cu localitățile afectate și animalele omorâte

LASA UN RASPUNS