Un timp mai scurt pentru corectarea titlurilor de proprietate: “Ne confruntam cu o avalansa de solicitari”

0
313

Prefectul de Arges, Cristian Soare, a declarat ca, pentru reducerea birocratiei, in cadrul Comisiei judetene de fond funciar a fost adoptata o hotarare prin care s-a stabilit o procedura clara de rectificare a titlurilor de proprietate. Dupa adoptarea Hotararii Comisiei judetene de fond funciar de rectificare a titlului de proprietate, Oficiul pentru Cadastru si Publicitate Imobiliara Arges are la dispozitie maxim 30 de zile pentru corectarea acestuia, fara a mai cere insa documente in plus fata de cele prezentate deja de primarii la Comisia judeteana.

“Prin aceasta masura vom reduce birocratia, si anume limitarea numarului de documente prezentate pentru corectarea unui titlu de proprietate, dar vom reduce si timpul de corectare a unui titlu de proprietate, si anume maxim 30 de zile la OCPI. Hotararea va fi inaintata tuturor primariilor pentru luare la cunostinta si aplicare, cat si autoritatilor/institutii cu atributii in aplicarea legilor fondului funciar: OCPI Arges, Directia Silvica Arges, Agentia Domeniilor Statului, etc.”, ne-a transmis prefectul de Arges, Cristian Soare, spunand ca peste 90% din argesenii care merg in audienta la Prefectura semnaleaza aceasta problema a rectificarii titlurilor de proprietate.

“De ceva vreme, la Comisia judeteana de fond funciar ne confruntam cu o avalansa de solicitari de rectificare a titlurilor de proprietate intrucat la scrierea acestora, in perioada de dupa 1991, s-au facut o serie de erori, iar situatia lor cadastrala de atunci nu se mai potriveste cu cea de astazi.”, a explicat Soare.

LASA UN RASPUNS