Un patron din Arges s-a trezit cu mascatii la usa! Are de dat explicatii oamenilor legii

0
1019

Un om de afaceri argesean s-a trezit cu mascatii la usa, iar acum are de dat explicatii oamenilor legii.

Patronul unei firme de colectare al fierului vechi s-a trezit cu mascaţii la uşă în această dimineaţă. Afaceristul care are două puncte de lucru, unul la Costeşti altul în comuna Miorşi a fost nevoit să le dea explicaţii oamenilor legii care au efectuat percheziţii în ambele puncte de colectare.

După terminarea descinderilor, administratorul societăţii va fi dus la audieri, la IPJ Valcea, acolo unde este instrumentat dosarul.

Poliţiştii de investigare a criminalităţi economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, desfăşoară 4 percheziţii domiciliare în cadrul unui dosar penal în care două persoane sunt bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2010 – 2015, cei în cauză, în calitate de administratori, ar fi înregistrat, în mod fictiv, în evidenţele contabile, achiziţii de bunuri, deducându-şi, în mod ilegal, impozitele faţă de bugetul de stat. Obiectul de activitate al societăţilor este colectarea şi comercializarea de deşeurilor neferoase.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste 500.000 de lei.

La activităţi au participat şi luptătorii ai Serviciului de Acţiuni Speciale, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale şi specialist criminalist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

LASA UN RASPUNS