Un nou FENOMEN: dispar medicii de familie. Problema mare și în județul Argeș

0
1160

O mare problemă în județul Argeș, însă situația este aceeași și la nivel național. De aproape un an de zile, trei localități din județul Argeș nu au asistență medicală primară, respectiv Rociu, Ciomăgești și Albeștii de Muscel. În primele două cazuri, medicii au plecat să muncească în străinătate, iar în cel de-al treilea caz postul a rămas vacant prin decesul medicului de familie. Se pare că situația va fi aceeași și la Stolnici, unde medicul și-a găsit de lucru în Franța, pe un salariu de 3000 de euro.

Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a semnalat de asemenea că această problemă există în județul nostru. ”Avem deficit de medici de familie în Argeș. Este pentru prima dată când se întâmplă așa ceva, însă este o problemă.”, ne-a declarat Manu.

În Argeș, circa 65% dintre medicii de familie au vârste cuprinse între 50 și 60 de ani, iar în viitor vor rămâne multe cabinete de medicină de familie neocupate, a declarat pentru ziarul Argeșul preşedinta Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie – filiala Argeş, dr. Mariana Boşneag.
Grav este că tinerii medici preferă să meargă în străinătate la lucru și nu se înghesuie să ocupe aceste posturi.

LASA UN RASPUNS