Un angajat al Registrului Auto Român Argeș a fost CONDAMNAT! Instanța s-a pronunțat

0
1636

Un angajat al Registrului Auto Român Argeș a fost condamnat într-un dosar de trafic de influență. Acesta a fost condamnat la 2 ani și 4 luni cu suspendare. Este vorba despre Eduard Popa, care în ianuarie 2016 a fost reținut, acuzat că ar fi cerut mită 300 de euro pentru a facilita înscrierea unei mașini. Instanța s-a pronunțat, iar angajatul RAR a fost condamnat la închisoare cu suspendare.

Tribunalul Argeş a dat sentinţa în dosarul de trafic de influenţă al angajatului RAR. „Condamnă pe inculpatul Popa Eduard Valentin la: – 2 ani închisoare pentru săvîrşirea infracţiunii de trafic de influenţă(…). – 1 an închisoare pentru săvîrşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui a­utoturism neînmatriculat (…) contopeşte pedepsele, urmînd ca inculpatul să o execute pe cea mai grea, 2 ani ani închisoare, sporită cu 4 luni reprezentînd 1/3 din cealaltă pedeapsă , în total 2 ani şi 4 luni închisoare. (…) suspendă sub supraveghere executarea pedepsei, iar în baza art. 92 C.pen. fixează termen de supraveghere de 3 ani. Instituie în sarcina inculpatului măsurile de supraveghere, respectiv: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lîngă Tribunalul Ar-geş la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeş-te 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să co­­­munice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Instituie în sarcina inculpatului şi obligaţia (…) să frecventeze unul sau multe programe de reintegrare sociale derulate de către Serviciul de Probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii comunitare (…) obligă pe inculpat să presteze 80 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Agenţiei pe­n­tru Protecţia Mediului Argeş sau al Casei Judeţene de Pensii Argeş“, se precizează în sentinţă.

În acelaşi dosar a fost condamnat şi Ion Nicolae Cazacu. Acesta a fost trimis în judecată pentru punerea în circulaţie a unui autoturism ne­înmatriculat. A fost condam­nat la un an închisoare cu suspendare, fiindu-i fixat un termen de încercare de 2 ani.
Sentinţa nu este definitivă.

LASA UN RASPUNS