Turcii de la Yildiz Entegre au organizat un eveniment de lansare a FABRICII din Oarja!

0
1114

Deși abia în toamnă va fi terminată construcția fabricii, turcii care investesc în comuna Oarja în construirea unei fabrici de pelucrare a lemnului au organizat deja un eveniment de lansare, la care au invitat oficialitățile locale argeșene. Începând de la președintele Consiliului Județean, subprefect, primarul comunei, consilieri județeni ori diferiți oameni de afaceri, cu toții au fost invitați la evenimentul de lansare. Au ținut alocuțiuni Ismail Hakki Yildiz, CEO Yildiz Entegre, Mustafa Korkmaz, manager General Romania, Osman Koray Ertaş, Ambasadorul Republicii Turcia în România, dar și cei mai importanți invitați din administrația publică locală din Argeș.

Turcii de la Yildiz Entegre investesc astfel 150 milioane euro în fabrica de prelucrare a lemnului din comuna Oarja. Va produce MDF (Medium Density Fibreboard), un lemn de o calitate superioară PAL-ulului, utilizat în industria mobilei. Produsele sale, uşi şi parchet laminat, vor fi comercializate atât pe piaţa internă, cât şi pe cea externă, investiția dorindu-se a fi un hub pentru activitatea comercială pe care compania dorește să o extindă în tările membre ale UE. Investiția de la Oarja va genera circa 450 de locuri de muncă.

Vă reamintim că Asociația de Turism și Ecologie pentru Tineret Zimbrul Carpatin a lansat o campanie împotriva proiectului investitorului turc de a construi această fabrică în județul Argeș. ”Cum este posibil ca in Romania anului 2017 autoritatile de mediu sa accepte realizarea unei asemenea platforme fara nici un fel de studiu de impact asupra padurilor romanesti? In plin scandal referitor la defrisari masive, la faptul ca Romania a pierdut in ultimii ani sute de mii de hectare de padure, acceptarea pasiva a inca unei investitii care va produce 3 milioane de m3 de placi pe an si va taia paduri intregi din Romania inseamna atentat la siguranta publica.”, se menționa într-o informare făcută publică de Asociația respectivă în luna aprilie.

Conducerea Yildiz Entegre, prin departamentul de comunicare, a ținut să precizeze la acea vreme: ”Nu credem că un tir de întrebări retorice este în măsură să rezolve problemele României, invocate de această asociație, ci mai degrabă o discuție onestă sau un plan de măsuri concrete. (…) Suntem deschiși oricărui dialog cu reprezentanții societății civile pentru că activitatea noastră presupune prelucrarea unei mase de lemn de calitatea 3 și 4, lucru legal și non-intruziv asupra mediului.”.

LASA UN RASPUNS