Tudor Pendiuc: ,,Piteștiul merită să fie capitala regiunii din care va face parte’’

0
1732

,,Regionalizarea este benefică și necesară, iar Piteștiul merită și trebuie să fie capitala viitoarei regiuni din care va face parte”, a susținut Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteștiului, acum candidat ALDE la Senatul României.

Cu o experiență incontestabilă în administrație, Pendiuc cunoaște bine problemele cu care se confruntă primarii din toată țara, fiind ani la rând președintele Asociațiilor Municipiilor din România și are o opinie pertinentă legată de controversata regionalizare. ,,Procesul este greoi și complicat și implică o largă dezbatere pentru a fi stabilite clar criteriile de formare a regiunilor. Beneficiile vor fi uriașe pentru că administrațiile locale vor accesa mai ușor fonduri europene, vor crește semnificativ investițiile, ceea ce va genera noi locuri de muncă, confort pentru cetățeni și o calitate mai bună a vieții. Cu toate acestea, eu consider că regionalizarea nu consitutuie acum o prioritate pentru România. Ar trebui făcută în ultimii doi ani, adică în 2019-2020, astfel încât România să intre pregătită în următorul ciclu financiar. Din păcate, au trecut deja 2 ani din exercițiul financiar 2014-2020, iar absorbția de bani europeni este zero. Aceasta este prioritatea României în acest moment, nu regionalizarea”, a susținut Tudor Pendiuc la Conferința Internațională cu tema ,,Europa sub presiune – criza socială si economică” desfășurată joi, 17 noiembrie 2016 la Universitatea Constantin Brâncoveanu, unde este conf.univ. din anul 2004.

Tudor Pendiuc are o vastă experiență în administrație fiind timp de 24 ani Primarul Municipiului Pitești, Președinte al Asociației Municipiilor din România, Membru în Comitetul Regiunilor de la Bruxelles, Reprezentant al Autorităților publice locale la Congresul Puterilor Locale și Regionale, Bruxelles.

Ȋn anul 2013 a primit titlul de ,,Cel mai bun primar din țară la nivel național’’ și ,,Premiul de Excelență pentru cele mai valoroase proiecte de accesare a fondurilor europene’’. A fost decorat de doi Președinți ai României, domnul Ion Iliescu și domnul Traian Băsescu.

Comandat de ALDE Arges, executat de Asociatia de Presa “Ziarul argesenilor”, MF: 11160008

LASA UN RASPUNS