Trupul neînsuflețit al Regelui Mihai va fi adus săptămâna viitoare în România. Funeraliile, la Curtea de Argeș, pe 16 decembrie

0
873

Prima slujbă pentru Regele Mihai a fost oficiată în seara de marţi, urmând să fie rostite rugăciuni în fiecare seară până duminică.

“Aseară, 5 decembrie 2017, la reședința regală privată de la Aubonne (Elveția), a fost rostită prima rugăciune de către IPS Mitropolitul Iosif, asistat de un preot ortodox de la Mitropolia Europei Occidentale și de patru maici. Au fost prezenți Margareta Custodele Coroanei, Principele Radu și Principesa Maria. Vor fi rostite rugăciuni în fiecare seară la reședința regală, până duminică, 10 decembrie 2017”, a anunţat Familia Regală pe o reţea de socializare.

Trupul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi adus miercurea viitoare, pe 13 decembrie, în ţară şi transportat la Castelul Peleş, pentru două zile. Sicriul va fi adus apoi la Bucureşti. Funeraliile vor avea loc sâmbătă, pe 16 decembrie, la Curtea de Argeş, arată jurnaliștii RTV.net. Principelui Nicolae nu i se va interzice participarea la funeralii.

La ceremoniile din România este aşteptă şi Irina Walker, fiica regelui aflată în Statele Unite, anunţă TVR, preluată de News.ro. Potrivit Statutului Casei Regale, principesa Margareta va deveni regină.

În zilele următoare vor ajunge în Elveţia şi celelalte fiice ale Regelui Mihai – Principesa Elena şi Principesa Sofia, Principesa Maria aflându-se deja la Aubonne, potrivit corespondentului TVR.

La evenimentele din Elveţia, vor fi prezenţi şi cei care nu pot veni la funeraliile din România.

LASA UN RASPUNS