SURSE din Minister. Sanctiuni drastice pentru PROFESORII care nu respecta ordinul ministrului

0
2753

Profesorii risca sanctiuni daca nu respecta ordinul Ministerului Educatiei. Surse din Minister au declarat pentru jurnalistii Romania TV.net ca in vacanta intersemestriala ce va incepe saptamana viitoare, incepand de pe data de 6 februarie, elevii trebuie sa se bucure de zilele libere, iar cadrele didactice sa nu le mai dea teme.

Desi acest ordin al ministrului Educatiei este dat de ceva timp, in vacanta de Craciun nu a fost respectat, motiv pentru care, anunta surse din Minister, de data aceasta se vor face verificari prin sondaj de catre inspectorii judeteni, iar cine nu respecta acest lucru va fi sanctionat. Vorbim de sanctiuni drastice, de la scaderea salariului, pana la excluderea din invatamant.

Ordinul ministrului, emis încă de anul trecut mai prevede că temele pentru acasă sunt pentru cel mult două ore, la toate disciplinele, iar în vacanţa elevilor din ciclurile primar şi gimnazial sunt excluse temele pentru acasă.

Astfel, la clasa pregătitoare nu se dau teme, la învăţământul primar timpul total alocat temei obligatorii va fi de maximum o oră, iar pentru celelalte niveluri de învăţământ va fi de maximum două ore.

Mai mult, tema pentru acasă va fi stabilită diferenţiat în funcţie de nivelul de pregătire a elevului.

Sursa: Romania TV.net

LASA UN RASPUNS