Știre BOMBĂ. Producția la Uzina Dacia a fost OPRITĂ, în urma unui ATAC CIBERNETIC!

0
1391

Noaptea trecută, Uzina Automobile Dacia din Mioveni ar fi fost ținta unui atac cibernetic. Sistemele informatice din uzină ar fi fost serios afectate, blocând total activitatea mai multor secții robotizate. În secțiile respective lucrul ar fi încetat ca urmare a atacului cibernetic, unul fără precedent pentru uzina din Mioveni, potrivit Știripesurse.ro.
Uzina de la Mioveni a întrerupt lucrul în jurul orei 2:00. Toate sistemele sunt blocate, iar fluxul e oprit până la o dată care nu a fost precizată. Întregul grup Renault a fost afectat de atacul de tip „ransomware”, inclusiv în România, au confirmat pentru Digi24 surse din cadrul companiei.

”Sursele noastre spun că, din cauza atacului cibernetic care ar fi afectat uzina, astăzi la Dacia nu s-ar lucra în schimbul I. Atacurile au fost lansate cu virus informatic care blochează computerele şi care solicită plăţi în valoare de 300 de dolari pentru deblocare, în moneda virtuală Bitcoin.”, arată jurnaliștii Știripesurse.ro.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Argeș nu confirmă însă informația, declarând că nici la Poliția Mioveni și nici la BCCO nu a fost înregistrată nicio sesizare în acest sens.

Se pare însă că problema ar exista, iar acum se lucrează pentru refacerea sistemului.

sursă foto: Internet

LASA UN RASPUNS